RebelliveRandom 1.rész – Abodi Dóra válaszol

Új rovat született meg a blogon, melyben általam kedvelt személyiségű, vagy becsült munkásságú személyek válaszolnak tíz “randomkérdésre”. Ennek célja, hogy Ti is megismerjétek kicsit jobban őket, divatszakmában tevékenykedő arcokat. Stylistok, tervezők, bloggerek, kritikusok, divatmagazinok szerkesztői, fotósok kapják majd meg a RR-os “kérdéseket”, melyek általánosan fedik le elsősorban a szakmai véleményeket, de van személyes vonatkozásuk is. Az első részben Abodi Dóra válaszol.

          Abodi Dóra, designer (Dora Abodi), creative director (Fashion Video Festival)

 

1. A divat nekem (azt jelenti, hogy): addikció.
2. Ami a leginkább dühít a magyar öltözködési morálban: (a düh engem kevésbé, jellemez, inkább elszomorítanak jelenségek) de talán az zavar, hogy még a 80-as években is jól öltöztek az emberek, a 40-es/50-es évekig kifejezetten elegáns nációnak számítottunk, és ennek írmagja sem maradt. Ha ma körülnézek, nem nagyon látok olyan közismert nőket, ikonokat itthon, akik inspirálólag hatnának rám, nem látom a “magyar nőt”, mint ideált, szemben a francia, az olasz, vagy akár NY-i nővel, ahol vannak zsánerek, tervezőként könnyebben definiálhatod a célközönséget, vagy a nőideált, aki inspirál. És nagyon nagy tisztelet a kivételnek, mert persze van olyan is.
3. Ami miatt igazán szeretem a hivatásom: a mintakollekció elkészítése, a kreatív része miatt.
4. Ami a leginkább kikapcsol: irodalom, rajzolás, bulizás, filmnézés, családi vasárnapi ebéd, Olaszország, Kolozsvár.
5. Ami a leginkább inspirál: filmek és filmsztárok, filmtöredékek, szépirodalom, mesék, álmok, Olaszország, Erdély, a természet, bulik, emberek, videoklippek.
6. Ahova mindig is el szerettem volna jutni, mert… Tokyo, mert a japán kultúra nagyon inspiráló és szerencsére most márciusban bemutathatjuk az AW2012 kollekciót a WEAREUROPE keretében Tokyoban. Emellett Dél-Amerika, India, Új-Zéland is nagyon vonz, de az inkább a kirándulás és a természeti csodák miatt.
7. Akinek a legtöbbet köszönhetem: hát amikor elkezdtem, nem mondhatnám, hogy ezren tolongtak volna segíteni…de azért voltak, akik már az elején hittek bennem: barátom, szüleim, a tutorom a divatakadémián, barátok, egy NY-i talent scout.
8. Legutóbbi kedvelt olvasmány és film, melyet bátran ajánlok, mert…aki ismer, az tudja, hogy hetente kb 2 regényt olvasok, és rengeteg filmet megnézek, valamiért ez kapcsol ki a legjobban. Uoljára ezeket olvastam és mindegyik nagyon tetszett: Sylvia Plath: Az üvegbura, Maria Bellonci: Lucretia Borgia, Lawrance Sutin: Isteni inváziók: Philip K Dick élete, Henry Gidel: Coco Chanel. Amúgy Truman Capotee-től és Fitzeraldtól mindent ajánlok, ők nagy kedvenceim, zseniálisak!
Filmben: Fellini, Lynch, Fassbinder a nagy kedvencek, de a romkomot is minden mennyiségben képes vagyok fogyasztani. Most legutóbb  az Utódok (the descendants) c. filmet láttam George Clooney-val, azt szívesen ajánlom, ja és nem romkom:)
9. Legnagyobb erényem, s legnagyobb visszásságom két szóban: sok jó és sok rossz tulajdonságom van, mint minden esendő és gyarló embernek, egyet nem tudok kiemelni.
10. Amire a legbüszkébb vagyok: szakmailag a Dora Abodi brand, díjak, és a lépésről lépésre való építkezés, termékfejlesztés, jó döntések, kooperációk, a boltunk, a Fashion Video Festival megalapítása és felfuttatása;
magánéletileg meg világ legjobb és legszebb boyfriendjére, szüleire és barátaira. 🙂
Dora Abodi
fashion designer
http://www.doraabodi.comShowroom R9
Dora Abodi brand
1091 Budapest
Ráday u. 9
email: info@doraabodi.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s