RebelliveRandom 9.rész – Chaby (SmizeDivat) válaszol

Az RR 9. részében egy blogger srác mutatkozik be a rebellive követőknek, a SmizeDivat szerkesztője, Chaby. Nem vagyok annak a híve, ha valaki fantázia nélkül töltögeti fel outfitjéről a képeket, de Chaby minden egyes fotót megkomponál, és valami egyedivel egészíti ki a kompozíciót. Azért kedvelem, mert újat fecskendez a magyar street style vérkeringésébe, és blogját nézegetve nem unatkozom.
Chaby, divatblogger (street styler) és stylist (SmizeDivat by Chaby)
1. A divat (nekem azt jelenti, hogy…) számomra egy életstílus. Szenvedély mely nélkül nem tudnék élni és ami meghatározza minden egyes napomat.
2. Ami a leginkább dühít a magyar öltözködési morálban… az az emberek mentalitása és intoleranciája. Ha nem úgy öltözöl fel, mint a nagy átlag akkor nem mehetsz végig úgy az utcán, hogy ne forgolódjanak, és ne súgjanak össze a hátad mögött.
 
3. Ami miatt igazán szeretem a hivatásom…az egyértelműen a kreativitás illetve ki tudom elégíteni az alkotás iránti vágyamat.
 
4. Ami a leginkább kikapcsol…blogolás, fotózás, rajzolás, buli haverokkal, kirándulás.
 
5. Ami a leginkább inspirál…street fashion, videóklippek, elektro pop, művészi performanszok, kortárs festmények.
 
6. Ahova mindig is el szerettem volna jutni, az New York. Egyik nagy álmom teljesülne, ha egyszer eljuthathatnék a new york-i fashion week-re. Csodás lenne.
 
7. Akinek a legtöbbet köszönhetem…  
Eleinte amikor elkezdtem blogolni, csak is kizáróan a szenvedélyemre, a kitartásomra és a szorgalmamra számíthattam. Természetesen nem akarom ellopni az Oscar-díj nyertesek monológját, de szó mi szó, sokat segítettek a szüleim, a barátaim és főképp a párom. Emellett a Glamour magazinnak és a fashion guide-nak is sokat köszönhetek.
 
8. Legutóbbi kedvelt olvasmány és film, melyet bátran ajánlok, mert…imádom a humort és az izgalmas thriller-eket. Legutóbb Dean R. Koontz könyveit olvastam, a Mr. Murder-t és a Menekülés-t. Filmben örök kedvenc; Az ördög prádát visel és a Szex és New York sorozat. Az utolsó borzongást pedig a Paranormal activity 3 okozta.
 
9. Legnagyobb erényem, s legnagyobb visszásságom két szóban…
 Elég nehéz magamról ilyeneket elárulni, de legyen a vizuális látás és a maximalizmus. Mindenki eldöntheti, hogy melyik előny és hátrány:)
 
10. Amire a legbüszkébb vagyok…
Szakmai szempontból; Életem egyik legjobb döntése volt, elkezdtem blogolni, outfit fotókat készíteni. Voltaképpen a Smizedivat blognak köszönhetem, hogy a magyar divatélet vérkeringésébe bekerültem. Emellett a magyar street fashion „mozgalom” népszerűvé válásában is sokat segíthettem. Büszke vagyok még arra is, hogy közreműködtem egy francia nyelvű férfi-divatoldal street style projektjében illetve szerepeltem egy online, spanyol divatmagazin ’Fashionistas in the street style’ rovatában. Emellett mindig nagy öröm, amikor egy magyar magazin divatszakértőként gondol rám.(ELLE, Marie Claire, Nők Lapja Évszakok)
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s