Egy többrétegű orgánum a HIÁNY pótlására – LACK magazin 5. szám

Biztosan csak szakmai ártalom, de mindig szeretem elolvasni egy divatmagazin irányelveit. Miért, minek népszerűsítésére jött létre, mik a távlati terveik, stb. Jó, ha ezek a sajtótermékek nemcsak úgy lógnak a levegőben, s sorakoztatják mennél semmitmondóbb trendtippjeiket, hanem egy olyan szimpatikus vezérelv mentén haladnak, mely aktuális, formabontó, s főképp: szükségszerű.Kaptam e-mailben egy sajtóanyagot, melyet ímhol közzé is teszek. Népszerűsítem, a magam egyszerű módján, s teszem ezt azért, mert azonosulni tudok vele.


Elsőként mi is a LACK magazin, s hogyan körvonalazzák a szerkesztők az orgánumot? Így:
A Lack [laek] szó angolul hiányt jelent. A magazin azt a hiányt, űrt hivatott betölteni, mely jelen esetben az őszinte párbeszéd és önzetlen együttműködés hiányában gátja annak, hogy a Magyar divatot a nemzetközi színtéren is méltán elismerjék. A LACK magazin ezért igyekszik egyfajta iránytűként szolgálni a magyar divatért tenni akarók, a magyar divat területén dolgozók számára.

Célja a magyar kreatív és divatszakma magas színvonalú reprezentálása a nyomtatott sajtóban, ahol az ifjú tehetségek éppen úgy teret kapnak, mint az ismert és elismert szakértők. Kerekasztal beszélgetések formájában párbeszédet kezdeményez divattervezők, sminkesek, bloggerek között a fejlődés és haladás érdekében. Felfedez és megmutat olyan fiatal fotósokat, modelleket, újságírókat, stylistokat, sminkeseket, akik aztán akár a nemzetközi piacon is megállják majd a helyüket, mert a lap szerkeszői hiszik, hogy igenis létezik magyar divat, ami nemzetközi színvonalú, és amit érdemes megmutatni.

A LACK ötödik lapszámának fő témája az öko, a tudatos életmód és annak a divatvilágra gyakorolt hatása.
Az ECO globális gondolat ugyan, de rendkívül személyes cselekvésekre készet, amelynek az a lényege, hogy az egészséges én megtalálja a helyét az egészséges közösségben, és ez a találkozás az egészséges jövő reményében történjék.– Juhász Bianca, főszerkesztő.
Ízelítő az 5. szám tartalmából:
Hencz Péter fotós és Angie Palmai stylist közös kollaborációja a The melancholy of spring fotósorozat.
A közismerten csípős nyelvű divatblogger, az Allűrista ültette kerekasztalhoz az itthon meghatározó fashioniszta blogger közösséget, hogy kifejthessék véleményüket a műfaj jelenéről és jövőjéről.
Csajbók Mariann, a LanceCom Kommunikáció tulajdonosa, aki többek közt a Louis Vuitton divatház hazai kommunikációs feladatait látja el a magazin kérdéseire saját kézírásával adott választ.
A feltörekvő fiatal fotós, Barna Bálint két fotósorozattal is megmutathatta tehetségét az olvasók számára, a fiú modellek között pedig látható Dörfler Márton, aki korábban a nagy múltú Balenciaga divatház világkampányában debütált.
Agatha Seymour, magyar írónő, a style.hu oldal rendszeres szerzője, az Eco divat történetébe enged mélyebb bepillantást.
A lap továbbá bemutat négy ismert, haza designert személyesebb oldaláról; Szegedi Kata, Schilling Kolos, Tomcsányi Dóri és Nanushka mutatkozik be.
A kiadványban és a magazin Facebook oldalán is megjelenési lehetőséget biztosítanak lapszámról lapszámra pályázatok formájában fiatal alkotók számára, az 5. szám beauty pályázati témája a plasztik.

A lap megvásárolható országosan az Inmedio és Relay újságárus hálózatban és számos design shopban Budapesten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s