Ellentétek harmóniája – USE Unused tavasz/nyár 2012

“Sok hang, sok akarat, sokféle vágy, késztetés, érzés, gondolat – kell egy karmester, aki kellő eréllyel renddé szervezi a diszharmóniát.”
USE-imázs
Leigázva a selyemcukros idillt, a nagynemzeti röghözkötöttséget, erőltetett műhelyszagot, a USE Unused újra hozta a tőle megszokott finom harmóniát, érzéksimogató, minőségi kidolgozottságot, a nemzetközi áramlatba igyekvő 2012-es tavaszi/nyári kollekciójával.
Egyedi szólamai immár abszolút mértékben felismerhetővé teszik a brand darabjait, kialakult a hamisítatlan USE-imázs.Harmonikus szépségmítosz 

Winckelmann esztétikája, melyet a Gondolatok a görög festészet és szobrászat remekeinek utánzásáról című művében fejtett ki, kimondta, hogy csak egyetlen művészi szépség van, amit már az ókori művészet is elért: a mérték, a rend és az egyszerűség.
 A klasszicisták harmonikus szépségideáljának újra/átértelmeződését vélem felfedezni a kollekció kapcsán, mely egyszersmind kap egy tagadhatatlanul modern színezetet. A kortárs szellemiség áll barátságban a klasszikus erényekkel – lenyűgöző összhangot létrehozva ezáltal.


Krémes lágyság, élénk üdeség, sötét sikk
A kollekció színvilága hozza az egyszerűség kifejeződését a krémes lágysággal, de az ezzel szöges ellentétben álló sötétebb, árnyékosabb vagy élénkebb tónusok is a gyűjtemény sajátjai. Itt szintén érzékelhetjük tehát azt, ahogyan két eltérő meghatározottság egybeolvad, s egy másik szinten is kialakul az ellentétek harmóniája.
 
 Most pedig íme a kedvenceim:

Képek: FashionGuide

One thought on “Ellentétek harmóniája – USE Unused tavasz/nyár 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s