KELE Clothing A/W 2012-2013 – természetelvű harmónia az utcára

Mi más a boldogság, mint a menekülő nap egy sugara a felhők résein át, a súlyos őszi égen, és mi más az élet, mint az árnyékok kisebbedése egy téli nap megdermedt haván?
(Volter Adalbert Kilpi)
Az egyszerűség jóleső harmóniája, a természettel való együttpulzálás, az urbánus forgatag ziláló érintése, a modernség váratlansága és a tradíció nyugodt lüktetése sűrűsödik a Kele Ildikó nevéhez köthető KELE Clothing diskurzusába.
Az apropó, mely miatt tollat ragadtam, a brand őszi-téli lookbookja, melyet végignézve egyből feltűnt, hogy nem egy hétköznapi koncepcióról van szó.
A téli havas-ködös natúra kiváló keretet szolgáltat a lookbooknak, a modellek az unikális KELE darabokban pedig behoznak egy kis skandináv flow-t is az összhatásba. Mégsincs bennünk idegenségérzet, sőt. Úgy ahogy van, tapasztaljuk a magyar vonalat, a hagyománykeresés folyamatát. Ugyanakkor a modernség fagyos szele is dermesztően szemünkbe kap, de kell is, hogy ezt tegye. Nincs mit tenni, barátkozni kell a dologgal.A természet mérsékelt, naiv, tiszta és csendes ereje többeket megihletett már. Az eredmények gyakorta lesznek unalmasak, hatásvadászak, mivel a készítők arra apellálnak (joggal), hogy a természet nyelvét mindenki beszéli. A KELE Clothing izgalmas narratívát juttat el hozzánk a téli esztétika megjelenítésével, a darabok egyedi és játékos kidolgozásával és kombinálásával, a modellek karizmájával pedig egy meglepően karakteres és új irányt bontakoztat ki. Nincsenek felesleges elemek, csak a puritán energia, a hasznosság és egy gondosan elindított modern kinyilatkozás.
Engem meggyőztek, lássuk a lookbook képeit!

Photography: Gabor Klima; Models: Sára Herrer, Balázs Hegyi
http://www.keleclothing.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s