IVANKA – Az indusztriális elegancia

 Mindig is különös élvezettel olvasok olyan designerekről, akik a legegyedibb technológiai újításokkal forradalmasítják meg a divatot. Most, hogy végre volt egy kis időm a vonaton átlapozni kedvenc magazinjaimat, egy igazán kellemes meglepetéssel találkoztam az áprilisi belga ELLE hasábjain. Egy gyönyörű, érdekes módon beton felhasználásával készült IVANKA táskára bukkantam. 
Az IVANKA Studio and Concrete Factory mögött két fiatal magyar tervező, Ivánka Katalin és Ivánka András áll, akik 2003-ban azzal az elhatározással alapították meg cégüket, hogy a legmodernebb technológiák és a beton sokoldalúságának kihasználásával egy kifinomult és letisztult belsőépítészeti koncepciót valósítsanak meg. Egyedi látásmódjukat azóta számos nemzetközi elismeréssel jutalmazták. 
Tavaly azonban Katalin nem kis örömünkre a divat felé nyitott, és két másik magyar tervezővel, Gálvölgyi Anettal és Kormos Zsófiával közösen megalkották a Concrete Genesis ruha- és táskakollekciót. Az elsőre olyannyira különböző anyagok kombinálásából – mint a könnyített beton és a finom bőr – hihetetlenül jó párosítások születtek. A ruhákat cementbe mártották, majd megszárították, így érték el a karcos hatást, ám a darabok ennek ellenére egytől-egyig viselésre teljesen alkalmasak maradtak. Az indusztriális anyagok puritán szürkeségét fekete lakkbőrrel hangsúlyozták, míg a szabásvonalat az anyagok természetével harmonizálva szigorúság jellemzi.
Engem leginkább a clutch-ok fogtak meg, de a férfiakra és a MacBook-ot cipelőkre is gondoltak egy-egy darab erejéig. A kampányfotók pedig különösen jól szemléltetik a márka filozófiáját: az indusztriális anyagok is ugyanúgy lehetnek az elegánsabb viselet részei. Reméljük a projekt tovább folytatódik a következő szezonban is, de addig is vessetek egy pillantást az első kollekcióra!
IVANKA – MMXIII Concrete Genesis 
Photography: Balázs Máté
Styling: Anett Galvolgyi, Zsofia Kormos
Hairstyling: Brigi Umercsik @ Hairclub
Make up: Enikő Horváth
Model: Monica @ VM Model
Photographic Assistant: Muca Mirvic, David Zsilinszky
Location: Flashback Photostudio
All clothes: IVANKA / Anett Galvolgyi, Katalin Ivanka, Zsofia Kormos
// képek forrása: ivanka.hu //
 Netta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s