Kétkeréken és stílusosan a vörös szőnyegen

Egy teljesen új szerepben találtam magam a múlt hét szombatján, ugyanis meghívást kaptam az InStyle Magyarország és a HungarianCycleChic bringás stílusversenyére, zsűritagként. Természetesen igent mondtam a felkérésre, noha kicsit izgultam, mégis nagy élmény volt a vörös szőnyeg előtt ülni, s hozzájárulni a kerékpáros (szub?)kultúra népszerűsítéséhez, valamint jó volt érezni azt, hogy számít a véleményem.
Fotó: InStyle Magyarország
Az InStyle magazin nem aprózta el a szervezést. Jóval a műsor kezdete előtt, nagyjából 19 óra után érkeztem az Akvárium Klubhoz, ahol kint már majdnem minden összeállt, s lassan a bicósok és a celebek is érkeztek. Kellemes zene szólt, finom pezsgő várt, a csillogó fények és vörösben pompázó helyszín előrejelezte, nem mindennapi dolog készül. Ugyanakkor mindvégig érzékelhető volt a lazaság, a hanyag elegancia, a street flow és az urbánus meghatározottság, amely egy fiatalos exkluzivitással párosult, afféle underground-mainstream frigyben.A kerékpározás és a verseny népszerűségét mutatja, hogy az Akvárium körül egy gombostűt sem lehetett elejteni, nagyon sokan kíváncsiak voltak az eseményre. Számomra mindezek mellett az is nagy öröm volt, hogy mindenki nagyon szimpatikusan állt hozzám, s – mint mondtam – izgultam kicsit, de kedves és figyelmes társaság vett körül.

A műsor alatt – fotó: InStyle Magyarország
Zsűritársaimmal 21 versenyzőt kellett különböző szempontok alapján pontoznunk, ami egyszerűnek tűnhet, de korántsem volt az. Örültem, hogy láttam azokat arcokat, akiket a verseny lezárultával kiválasztottam, annak meg külön, hogy az immáron félmillás H&M bicóval büszkélkedő nyertes, Deli Levente is benne volt ebben a körben. A srác szettje abszolút harmóniában volt a bringájával, mely egy old schoolabb modell volt, így lett az egyik kedvencem a felvonult kétkerekűek közül. 
A rendezvényen nemcsak a civil versenyzők vonultak fel, hanem ismert emberek is népszerűsítették a bringázást. Gryllus Dorka, Dévényi Dalma, Éder Krisztián, A USE Unused, Tatár Csilla, Odett, Martinovics Dorina, az Operaház magántáncosai, Pazár Krisztina és Bajári Levente is nyeregbe pattant, s megmutatták, számukra milyen egy bicós szett. 
Mindannyian örülnénk, ha nemcsak Budapesten, hanem az ország minden pontján beépülne a tekerés az emberek mindennapjába. Az pedig már csak hab a tortán, ha legalább olyan stílusos, vagy stílusosabb szettekben kerékpározik az ember lánya és fia, mint azok, akik bejutottak a legjobb 21 versenyző közé. A nyugati országokban már tudják, mit jelent a biciklis kultúra, s honi berkekben is egyre inkább mainstream aktusként tekinthetünk erre az egészséges és környezettudatos, testet-lelket-szellemet felüdítő trendre.
Íme néhány stílusos bringás:
Köszönöm az élményt, a meghívást Szűcs Petinek és a magazinnak, s epekedve várom a következő InStyle x HungarianCyleChic stílusversenyt! 😉
Nézd meg a TV2 Aktív című műsorának riportját az eseményről, itt.
Az InStyle magazin videóját ide kattintva éred el.
A fotókért köszönet Matt Hensleynek!
Tekintsd meg a képeit itt!
Bringával a vörös szőnyegen stílusverseny, Budapest, 2013. 04. 20, Akvárium Klub Official

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s