Magyar pólómanufaktúrák

A röpke tavasz után hamar beköszöntött hazánkban az igazán fülledt, éjjel is pólóban mászkálós, nagybetűs NYÁR.  Így az önkifejezés klasszikus felülete, a póló még jobban előtérbe került a mindennapi viseletben. Kutyasétáltatás, sörözés egy kerthelységben, deszkázás, koncert vagy egy sima bevásárlás? Nem kell túlagyalni. Csak húzz fel egy egyedi készítésű pólót és a “Mit vegyek fel probléma?” ezzel könnyedén meg is van oldva. 
A következőkben néhány magyar márkát szeretnék nektek bemutatni, amik olyan pólókat kínálnak, amelyek garantáltan nem fognak veled szembe jönni az utcán. A számomra már ismert brandek és a gyors magyar “pólómárka” kutatásomból kitűnik, hogy grafikusok által vagy éppen művészeti ágtól függetlenül egy-egy szubkultúra köré csoportosulva jöttek létre ezek az egyre szaporodó manufaktúrák.
Legtöbbször letisztult, minimalista design-t, feliratokat vagy digitális printeket használnak a minták elkészítéséhez. A sikeresebbek pedig egy idő után a pólókon kívül pulcsikkal, táskákkal és egyéb ruhadarabokkal is bővítik kínálatukat. Termékeik jellemzően limitált szériásak, ezzel is biztosítva a különleges megjelenést, valamint szem előtt tartják a kézzel készült termékek minőségének értékét. Bár sajnos nem mindig visszakövethető, hogy maguk varrják-e a pólókat. Holott ez egy fontos szempont, ha már az ember kiad egy ilyen összeget a pólójáért. Ugyanis ezek nem éppen olcsóak, hiszen a tervezés, a kézi munka, és a limitált darabszámok miatt is nagy értékkel bírnak e különleges darabok. No meg persze a jó marketing sem utolsó tényező az árak alakulásának tekintetében. Ki-ki maga döntse el, hogy megéri-e neki az adott darabot megvásárolni. Azonban ha tehetitek, mindenképp szerezzétek be a nektek legjobban tetszőt, hogy ezzel is támogassátok a fiatal hazai tervezőket, én biztosan összespórolok a kiszemeltemre. 
Aarion // 7700 HUF
Fvneral Apparel // 5989/9900 HUF
Berry.Berry // 4500 HUF
Dissit // 4000/7000 HUF
Lovedone // 4500 HUF (tavalyi kollekció)
Es tu un Ange?  // 14900 HUF
Yakira Clothing // 5500/5000/4000 HUF
 // képek forrása: a feltüntetett elérhetőségek //
Netta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s