A futurisztikus printek mestere – Andrew Majtenyi

Akik követik a rebellive blog tumblr oldalát, azok talán már felfigyelhettek a magyarosan csengő tervező nevére, a londoni székhelyű Andrew Majtenyi-re. Ott az AW13 kollekció egy izgalmas és általam annyira kedvelt technikájú, printelt ruháját osztottam meg. Az őszi-téli sci-fi háttérrel megspékelt lookbookot a poszt végén találjátok majd, előbb azonban koncentráljuk az aktuális, tavaszi-nyári szezon darabjaira, ahol szintén elveszhetünk a márka már védjegyévé vált futurisztikus printekkel, textúrákkal és formákkal teli világában. 
Andrew Majtenyi 2009-ben nyitotta meg showroomját Londonban és azóta folyamatosan a londoni fashion week-en mutatja be merész kreációt, emellett az utóbbi időben rövid filmek készítésével is foglalatoskodik.  Lássuk hát hogyan bontakoztatja ki a benne felgyülemlett kreativitást!
 A nyári kollekció üde törtfehérjét a hidegen szikrázó ezüst, óarany és a szaténosan fénylő pasztelek egészítik ki, ugyanakkor a feketét kedvelők is megtalálják a számukra kínált néhány darabot, de matt felülettel aligha találkozunk. Az egyedi printek épület- és városábrázolásai, valamint a geometrikus absztrakt struktúrák építészeti jelleget kölcsönöznek a ruháknak és ezzel a szigorú, statikus szabásvonalakat még jobban kihangsúlyozzák.
Most pedig vegyük szemügyre a 2013-as őszi-téli kollekció képeit, amelyek különleges, űrhajóra emlékeztető, számítógépes grafikai hátteret kaptak. A ruhák tekintetében itt már inkább a sötét színek dominálnak, de a szimmetria-asszimmetria izgalmas váltakozásai és a fémes, néhol plasztikus hatás elmaradhatatlan. A printek pedig kollekcióról-kollekcióra felülmúlják önmagukat. A tervező honlapján érdemes átböngészni a korábbi kollekcióit is, ugyanis e technológia szerelmesei azokban is tovább gyönyörködhetnek. Következő posztomat azt hiszem a digitális mintaalkotásnak fogom szentelni, remélem nem bánjátok majd! 
//
 
Unlike most fashion designers who start with a sketch, Andrew Majtenyi gets his inspiration from the textures, colour and feel of the fabric. Check out the most beautiful pieces of the Spring/Summer 2013 collection and get lost in his futuristic prints and metallic details.
Netta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s