It’s Miami, Baby! – Napszívta floridai nosztalgia a Daige nyári kollekciójában

A Daige FLO ss13 néven megjelent nyári minikollekciója Amerika forró homokú tengerpartjait idézi, ahol felhőkarcolók mentén, pálmafákkal övezett utakon longboardozó fiatalok napszemüvegük árnyékában készítik polaroidképeiket hullámlovasokról, az éles fényben vakítóan fehér partról és a nyaralás alatt a sarki újságosnál vásárolt képeslapra illő naplementéről.

A floridai ihletésű kollekcióban nemcsak a kevéssé szaturált, pasztelles, tompa színű fotóprintek elevenítik meg a szörfös életérzést, a lágyan omló aszimmetrikus muszlinok mellett ugyanis a sportos szabásvonal dominál: lenge strand- és pólóruhák, scuba dressek, racerback vállmegoldások jelenléte által válik casuallé a kollekció. A mikroblog-kompatibilis printek helyenként moodboardszerűen egymás mellé halmozott lomo képekként, máshol szörfdeszka alakban vágva jelennek meg, a hatást a joggingnadrágokra jellemző állítható zsinóros derék, a fürdőruhaszerű fémkarikás pánt és a látható zipzárak erősítik, de feltűnik a ’90-es évek slágere; a spagettipánt is.

A napszívta retrohatást ellensúlyozzák a kollekciót a jelenbe helyező, meglepő, modern kivágások és a rétegzett anyaghasználat. A szabásvonalban is megjelenő éles hullámok lovasainak az előző szezonból származó Givenchy-cápával kell megküzdeniük.

Daige SS13

A homok vakító fehérségét lenge, áttetsző égszín egészíti ki, a farmeranyagok tengerkéksége a trópusi naplemente lilájába és bordójába tűnik át, majd az éj sötétségébe vész. A lookbook hátterének retrofuturista space hatása a tengerparti fehér homokkal és vízzel keveredve mágikus elegyet alkot, új dimenziókba helyezve a kollekciót.

A lenge, szellős anyagok fülledt nyarak tengerparti nosztalgiáját, az ott töltött felszabadult tinédzserkort idézik, melyet sokan sajnos csak a virtuális térben élhetünk meg. A kollekció a vízpart után sóvárgás mellett megeleveníti a manapság újra egyre divatosabb szörfös, longboardos életérzést, melynek már itthon is hódolhatunk. Ha épp nem a Balatonon vagy a Velencei-tavon szántjuk a hullámokat, a városból a vízpartra vágyódás helyett üljünk ki egy fröccsre, limonádéra egy belvárosi bár teraszára és élvezzük a hosszú nyári délutánokat, melyhez passzoló keretet a Daige FLO ss13 kollekciója ad.

Lookbook:

FLO – Summer 2013

photo: Peter Hencz

styling: Eugenia Zhenya Bulah & Grof BP

hair: Csongor Bozó

make up: Vozák Tímea

model: Blanka@Visage

Szöveg // Lilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s