Current Waves – KataSzegedi A|W 2013/14

Egy vagyok azok közül, akik Szegedi Kata kreációit már a kezdetektől fogva számon tartják és elismerik. A KataSzegedi őszi-téli kollekciója ismét belopta magát a szívembe, hiszen a képzőművészettel és a természettel “kollaborált”. 

A szubjektív reflexiók által vezért koncepcióalkotás a natúra őserőit hordozza: a Current Waves fantázianevet viselő gyűjteményben a jég, a szikla, a vihar, a hullám motívumai köszönnek ránk, ahogyan a saját tervezésű, Udvardi Sarolta közreműködésével készült digitális printek keltenek ismét izgalmat a darabokon.

A tervezőnőt az amerikai expresszionista festő, Jackson Pollock művészi felszabadultsága és szenvedélyessége ihlette. A művész alkotói módszere az ún. action painting, ami azt jelentette, hogy műveit spontán, automatikus módon, a festék csurgatásával, fröcskölésével és kaparásával hozta létre. Tulajdonképpen a szürrealista automatikus írás módszerét fejlesztette tovább. Gyakran idegen anyagokat, darált üveget, homokot és mást kevert a festékbe, vagy szórt a képre, amivel vad, újszerű faktúrát teremtett. (via)

A színhasználat kapcsán a kollekciót nézve egyszerre juthat eszünkbe egy mélysötét, téli éjszaka, szürkésen hanyatló hajnali köd, opálosan villogó márványkő, vagy a sarkkörök élesnek tetsző jégszigete. A neoprén, a gyapjú, a selyem-muszlin és a pliszírozott selyem anyagokkal találkozhatunk Kata őszi-téli, üveghegyen is túl játszódó meséjében. A formák a jól megszokott, Katára jellemző alapesszenciák mentén teljesednek: bodycon és oversize sziluettek egymásutánját látjuk.

Lássuk a lookbookot!

KataSzegedi

Képek: KataSzegedi Facebook // Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s