Káldy Júlia 2014-es resort kollekciója

Letisztult vonalvezetés, kifinomult elegancia, minimalizált stílus egy csipetnyi extrémitással. Igen, ezek a jelzők egyértelműen Káldy Júlia stílusát írják le. Júlia 2011-ben diplomázott a MOME-n, UNIBODY kollekciója rabul ejtette a nagyérdeműt, s azonnal berobbant a köztudatba.

A puritánságot sikerült úgy ötvöznie valami kirobbanó plusszal, hogy attól mindenki egy csapásra libabőrös lett. Elismerése azóta töretlen, de ezen nem is csodálkozik senki, hiszen a Júlia nem csak, hogy tökéletes külsejű cipőket kreál, de még a legapróbb részletekre is odafigyel – megalkotja a funkcionalitás és az esztétikum lehengerlő kettősét.

Ez a JULIAKALDY legújabb, 2014-es resort kollekciójában is elengedhetetlen szempont volt, véleménye szerint a forma és funkció, művészet és fogyaszthatóság egyensúlya a legfontosabb.

A fatalpak helyett egy különleges, merész anyagot választott, az úgynevezett EVA-t, azaz ethylene-vinyl acetate-ot, melyet sportcipőkhöz alkalmaznak leginkább. Ez az anyag könnyedebbé, rugalmasabbá és futurisztikusabbá teszi az összképet, s a korábbi fatalpakkal ellentétben, e lábbelikkel a vízben is mászkálhatunk.  A szintetikus talp mellett a cipellők felsőrésze ugyanúgy bőrből készült, a korábbi pasztellos árnyalatok helyett pedig ezüstszínűek és feketék kerültek előtérbe. Az összhatás így meglehetősen kontrasztossá vált, ami csak még extrémebbé varázsolja a koncepciót.

A 2014-es resort anyagot, jövőszerű lookokat még hangsúlyosabbá teszi a helyszín: a fotósorozat és a videó az egerszalóki hőforrásnál készült.  A modell a már jól ismert Kate Kondás, aki határozottan, szexin és magabiztosan sétál a vízben, és fekszik a kopár sódombok között. A hajlékony, hosszú combú Kate lábára könnyedén rásimulnak a cipők, ezüstszínű szűk ruhában, merészen kivágott JK logós bodyban láthatjuk, melyek tökéletesen passzolnak a kollekció szellemiségéhez.

Összefoglalva az egész koncepció kimagasló, egyedi és roppant ízléses. A videót elnézve pedig mi is a részesei akarunk lenni ennek az egésznek, legszívesebben a modell mellé ülnénk ezekben a különleges cipőkben.


http://juliakaldy.com

Szöveg: Letta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s