Nubu, KataSzegedi, Zoe Phobic // F|W

Hamarosan véget ér a nyár, és úgy gondoltam, hogy ideje felfrissíteni az emlékezetünket, hogy mik is lesznek idén ősszel a trendek. Legelőször magyar tervezőkkel kezdtem a nézelődést: a Nubu, a SzegediKata és a Zoe Phobic őszi koncepciója ragadott meg, főként a letisztult vonalvezetésük miatt, amelyet a rájuk jellemző egyediséggel fűszereztek.  A gyűjtemények mögött húzódó szellemiség és az inspirációs alapok is figyelemfelkeltőek, ezért erre is ki fogok térni. Tartsatok velem!

Nubu Pre-Fall 2013/14 Lookbook

A Nubu ezúttal is hozta a jól megszokott formáját: egyszerű szabásvonalak, sallangmentes darabok, fényes és matt felületek, lezser, ámde kifinomult sziluettek figyelhetőek meg.  A kollekció inspirációs alapját Kazimir Malevics munkássága alapozta meg, konstruktív festészete átjárja a kollekciót. A letisztult, geometrikus vonalvezetés, és a síkszerű felületek a legjellemzőbbek. A ruhák árnyalatai a télhez igazodva fekete, fehér, szürke, drapp, bronz, fáradt rózsaszín, sötétzöld, és ezüst. 

Fotó: Hencz Péter

Kreatív koncepció és styling: Pálmai Angie (curated by ATELIER)

Modell: Szepesi Melinda @ VM Model

Smink: Fazekas Richárd (L’école)

Haj: Hortobágyi Kászon (Close)

Helyszín: Mono Galéria

www.nubu.hu
www.nubunubu.tumblr.com
http://instagram.com/nubustudio/

Kata Szegedi, Current Waves 2013/14 AW

A Current Wave fantázianévre keresztelt kollekció Jackson Pollock amerikai expresszionista festő munkásságából merítkezett. A jeges, vizes, viharos, felhős hatású mintákat Udvardi Saroltával közösen alkották meg. A sziluettek feszesek, merevek, melyek oversize felsőrésszel és szűk alsóval párosulnak. Az egyszerűbb geometrikus vonalvezetést itt-ott íves, hullámzó szabásvonalak tarkítják, mindezek mellett a sima és enyhén applikált anyagok váltakoznak.

A színek itt is visszafogottak, a jeges árnyalatok dominálnak: fekete, acélszürke, jégszürke, optikai fehér, klein- és világoskék. A ruhák anyagai közt találhatunk gyapjút, muszlint, selymet, pliszírozott selymet, és neoprént is. 

(A rebellive blog korábbi cikke a kollekcióról itt.)

Fotó: Éder Krisztián

Smink: Kovalik Natasa

Haj: Márk (Hairclub)

Modellek: Gréta @ Icon, Juli @ Attractive

 www.kataszegedi.com
www.pinterest.com/kataszegedi
www.instagram.com/kataszegedi

Zoe Phobic Knit Showroom, Days of Penny Lane – FW13

A végére hagytam az általam leginkább preferált kollekciót. Őszintén bevallom, hogy lenyűgözött az a fajta egyszerűség és az itt-ott felbukkanó applikációs felületek, a különleges felületkezelés kombinációja, valamint mindezek egyfajta összhangba boronálása.  A kollekció fő koncepcióját az Almost Famous című film női főszereplője, Penny Lane adta. A ruhák egyes darabjai egyszerre rockosak és sikkesek, lazák és szexik, ugyanakkor vannak köztük kifinomultak és elegánsak is.

A geometrikus szabásvonal itt is jellemző, a háromszögforma a legszembeötlőbb. A tervező Szimon Ágó az egyszerűbb anyagok mellett fémszálas szövetet, műszőrmét és műbőrt is használt, de a kötött anyagok a vastagabb szövetek is feltűnnek. A színek itt is a hidegebb szezonhoz illeszkednek: rozsda, fekete, bronz, arany, és a fehér váltakozik.

 

Modell: Jenny Sophie Hasznos 

Smink: Lynnie S Kléner

www.zoephobic.com

___________________________________________________________________

Szöveg // Letta

Képek //

Zoe Phobic Facebook

KataSzegedi Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s