Kabát trend az utcáról

Kabátvásárláskor a vastag, réteges felsőruházat ősi funkcióit kell elsődlegesen szem előtt tartanunk: védjen a hideg ellen és ne ázzon át! Ezután jöhet a következő szempont: a darab esztétikai értéke, fazonja, stílusa.

Szerencsénkre az idei ősszel is rengeteg stílus keveredik, mindenki könnyedén talál magáénak valót. Az over size darabok még mindig nagy figyelmet kapnak, a köntösre hajazó, bő térdig vagy bokáig érő kabátok mellett pedig kedveltek a férfi zakó kinézetűek is, ezekből kevésbé bővülőeket és enyhén „elállóakat” is találhatunk az üzletekben.

A rebellive szerint:

Nagy kedvencek maradnak továbbra is a bőr illetve műbőr dzsekik, ezekből a csípőig érő, illetve csípő fölötti fazon lesz a tuti befutó. Aszimmetrikusakat egyre többet találni, továbbá töretlenül nagy népszerűségnek örvendenek a szegecsekkel és a láncokkal tarkított darabok.

A rebellive szerint:

A harmadik klasszikusnak a szövet kabátot említhetjük, ami igen tág fogalom: anyagukat tekintve igazán széles a repertoár. Ugyanez vonatkozik a sziluettre is, hiszen idén még mindig kedveltek lesznek az olyan darabok, amelyeknek az ujja bőrből vagy más anyagból készült. Mindegy, hogy egysoros, kétsoros gombolású, netán cipzáras, hosszú, rövid, szűk, bő, raglán ujjú vagy bevarrott, a lényeg, hogy igényes, szép szövetből legyen.

A rebellive szerint:

A negyedik fajta kabáttípusba kétségtelenül a szőrmék tartoznak, ha minket kérdeztek, csak és kizárólag műszőrméről lehet szó, de nyilván sokaknak az állati szőrökből készültek az etalonok. Manapság már szakértőknek is nagy nehézséget okoz különbséget tenni igazi és nem igazi között. (Na, nem is ez a lényeg, nem P.E.T.A kampányra készülök, de ezt érdemes megjegyezni!) A teljes szőrméből készültek mellett kaphatunk olyat is, ahol az ujjak bőrből vannak elkészítve, ezek kapcsán előny, hogy nem annyira kövérítenek.

A rebellive szerint: 

Az eddig említett fazonok mellett szerethetőek még a poncsó szabásúak, a burberry fazonok, az úgynevezett pilóta vagy military stílusúak, a bomber dzsekik, a különböző széldzsekik és a puffos kabátok… Válogassatok kedvetekre!

Nálatok melyik stílus, fazon a befutó?

Képek: Pinterest // Letta, Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s