The Freakish – Ignácz Ágnes táskái

Ahogyan azt nem egyszer mondtam már nektek, élek-halok a táskákért. A minap kaptam egy levelet Ignácz Ágnestől, amelyben első táskakollekcióját mutatta be. Bevallom, elsőre azt gondoltam, hogy megint itt egy újdonsült tervező, aki életre hívja a hatvanhatodik unalmas táskakollekciót, de meglepetésemre valami egészen frissel és izgalmassal találkoztam, az Agnes Ignacz honlapjára navigálva.

Az Agnes Ignacz táskák vibráló, mesés színekkel emelik ki viselőjüket a tömegből, ugyanakkor nemcsak az izgalmas minta-  és tónusvariációk által válik különlegessé az első kollekció, a The Freakish. A koncepció roppant eredeti formákkal is operál, de ami még érdekesebb: a táskák fából készülnek.

A természetes, masszív fa kidolgozás és a markáns, absztrakt minta -és színvilág kettősében a The Freakish darabok egyszerre klasszikusak és innovatívak, játékosak és és számomra kicsit olyanok, mintha egy tündérmese kelléktárából pottyantak volna az utcára.

Ignácz Ágnes így vall inspirációs forrásairól és első kollekciójáról: 

“A ruhatervezés és a festészet iránti szenvedélyem egyesítésével, megszületett bennem az absztrakt festményes fából készült táska víziója, amit olyan nőknek tervezek, akik a FREAKISH életérzéssel azonosulni tudnak. A Freakish nő különc, bátor, képes küzdeni az álmaiért és soha nem adja fel.

A kollekció névválasztása, illetve színvilágának megálmodása közben a 2010-ben készült ’The Freakish’ című absztrakt festményem hatott rám. Állandó inspirációs forrás számomra a természet. A festést, a mintákat nem szeretem tudatosan megtervezni, hagyom, hogy a kezem önálló életre kelljen. Így minden táska egy igazi absztrakt festmény, megismételhetetlen – ez garantálja a táska exkluzivitását.”

__________________________________________________

Photo by Wanda Martin
Model: Boglarka Hornyak (VM)
Styling: Dora Bellak
Make-up: Leticia Patat
 
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s