Az 5 legmenőbb tavaszi trend

Szokásos délelőtti webkörutamon belefutottam a 2014-es tavaszi trendek számomra kedvelt irányzataiba, és noha sikerült teljesen átadnom magam az őszi-téli szezonnak, és kívül-belül felkészülni a hideg időszakra, szívesen gondolok a tavaszra. Nem csupán azért, mert több újévi fogadalmam lesz, melyek teljesítése már akkortájt megindul (reményeim szerint) és ez izgalommal tölt el, hanem azért is, mert nagyon kedvelem a divat tavaszi megújulását, amikor a friss trendek hódító körútjukra indulnak.

Tekintsük át, melyik az az 5 fontos tematika, irányzat, mely a 2014-es tavaszi kollekciók alapját képezi! 

Etnografikus tendenciák, törzsi lenyomatok

Amerikai, európai, ázsiai és főleg afrikai népek mintáinak, formáinak, anyagainak tömkelege lejtett a legnevesebb divathetek kifutóján a 2014-es tavaszi trendek hírnökeként. A magam részéről igencsak szimpatizálok ezzel a vonulattal, mivel engem is foglalkoztatnak az archaikus kultúrák, a törzsi szokások, a távoli világok kincsei, és az interkulturális viszonyok.

Az egyes kollekciók darabjai hol felveszik a stigmatizált jelleget, különböző szimbólumokkal színesítve, hol a vonalvezetés terén teszik különlegessé az amúgy innovatív, modern designt, melyekben az egzotikus részletgazdagság, rétegzettség és a puritán színösszhang jellemző.

Sarah Burton derék harcosai az Alexander McQueen-nek, Riccardo Tisci etnikus mash-upja a Givenchy-nek, vagy a Valentino pogány hercegnői mind-mind e koncepció köré épültek.

Art pop 

Nyugodtan kijelenthetjük: a világ art pop lázban ég. Nem elég, hogy Lady Gaga is innen merített inspót, a legnevesebb divattervezőket is megihlette a 20. században kibontakozó képzőművészeti irányzat. Popkultúra, képregények, street art, a mindennapi élet és a művészet határvonalainak elmosódása – a pop art reneszánsza. Szeretjük!

Hogy miként kacsintott ránk ez az irányzat a kifutókról? Végtelen színkavalkáddal, izgalmas felületekkel és a legkülönfélébb mintákkal. Karl Lagerfeld Jeff Koons-szal gondolkodott, Miuccia Prada a politikai muralfestményekből inspirálódott, Phoebe Philo absztrakt fényeket gyújtott a Céline-nek, Marc Jacobs leköszönő LV kollekcióját pedig egy Stephen Sprouse stílusú graffitis kompozícióval nyitotta. Csodás!

“Metálmorfózis”

Villogó selyem lamé, aranyozott brokád, csábító páncélos árnyalatok – anyagok, színek és hangulatok, melyek eddig tipikusan night-out szettként jelentek meg, a jövő évi tavaszi szezonban viszont már nappali ruhatárunkba is beépülhetnek.

Alber Elbaz Lanvinnak tervezett vizes-ezüstös overalljaival kezdve, a Proenza Schouler fémes dresszein át, a Balmain ötvözött bomberjeig megannyi tervező épített e decens és látványos matériára.

Sportos tételek

A lendületes, könnyed, kényelmes darabokat mindannyian szeretjük. A jövő évi meleg szezonban a legkülönfélébb nemes anyagokból előálló tréningszettek, shortok, melegítők fogják sikkesen lezserré formálni megjelenésünket.

Olyan fontos divatházak inspirálódtak a fitnesztermek és a kosárlabda pályák hangulatából, mint a Gucci, Tom Ford vagy Emilio Pucci. Atletikus viseletek magas sarkú cipőkre optimalizálva. Fav!

Újragondolt office imázs

Elegáns játék az anyagokkal, az ingek és ingruhák modern átértelmezése, a business casual újabb érája. Az Altuzarra, Victori Beckham vagy Alexander Wang is tudja, miről van szó, s kreatív munkájuk révén a jövő tavasz bizony az újragondolt office imázsé is.

Mindig is kedveltem a könnyed, mégis elegáns ingviseleteket, de a következő darabokat látva még inkább magaménak érzem azokat. Az izgalmas kivágások, hosszanti csíkozások, merész felületek által egy játékosan pikírt office vonal bontakozik ki.

Megtaláltad a kedvenc irányvonalad? Írd meg nekünk, hogy Te melyik tematikát építed be ruhatáradba tavasszal!

Szöveg: Ivett

Forrás: style.com

2 thoughts on “Az 5 legmenőbb tavaszi trend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s