Mix ’n match – No #2 Mentalien special mix for Rebellive

A Shadammal indított rovatunk soron következő epizódjában a Budapest Bass Music és a Different Drum bulik rezidense, Mentalien húzza a crossfadert bass-esebb irányba. Alanyunk reneszánsz ember módjára zenei újságíróként és rádiós műsorvezetőként is jeleskedik, renoméját az előzőeken kívül pedig olyan bulik által szerezte, ahol akkora nevekkel szórakoztatta a műértő közönséget, mint Bonobo, Jamie Woon, Goldie, LTJ Bukem, Boddika vagy Dusky.

Mesélj egy kicsit a kezdetekről, hogy találtad meg a kapcsolatot a zenével? Honnan jött az ötlet, hogy magad is zenélj?

Három évesen egy Modern Talking lemez segítségével léptem kapcsolatba a zenével. A korongot sajnos használhatatlanra karcoltam a folyamatos szkreccseléssel, a tokot viszont megtartottam Dieter és Thomas gyönyörű frizurája és megkérdőjelezhetetlen stílusa miatt, amiben életem egyik első bakelitjét, egy Dillinja megjelenést tartok. A többi pedig már történelem.

Úgy tudom, több stílusban is elmélyedtél. Milyen zenei vonulatok állnak hozzád közel?

Jóideje főként lélekkel teli és kísérletező drum&bass-t, bass music-ot, valamint uk garage-t játszom a bulikon, de otthon ennél sokkal szélesebb palettáról kerülnek zenék a lejátszómba. Ja, és Erykah Badu-t évtizedekig képes lennék hallgatni, szünet nélkül.

Régi motoros vagy a rádiózásban is. Mennyiben más egy rádióműsort vezetni, mint egy bulin fellépni? Miben tudsz egy rendszeres műsorban többet mutatni, mint egy szokásos klubesten?

Elég nehéz a kettőt összehasonlítani, mert két teljesen más élményről van szó. Egy teltházas party-n játszani a kedvenc számaimat sok év után is ugyanannyira elképesztő érzés, mint a kezdetekben. A rádiózás viszont sokkal több szabadságot ad, rengeteg olyan zenét szoktam   játszani, amiről tudom, hogy a tánctéren nem feltétlenül lenne működőképes. Emellett minden adásban igyekszem a barátaimnak évekig felemlegethető, nyelvtanilag teljesen hibás félremagyarázásokat és nyelvbotlásokat is prezentálni.

Szoros szálak fűznek az IPC-hez, ahol számos lemezkritikád, party ajánlód, bulibeszámolód jelent meg. Milyen feladataid vannak a site-nál?

Eleinte csak cikkeket szállítottam a csapatnak külsős munkatársként, aztán észrevétlenül berántott ib.su, valdi és ICR a gépezetbe. Mivel egy nagy baráti társaságról van szó, így mindenki csinál az írástól kezdve a szerkesztésen át a facebook-os postokig szinte mindent. Szeretjük, hozzánk nőtt, főleg a ma már eléggé haldokló fórum is, amin egy egész generáció nőtt fel úgy, hogy írásban folyamatosan gyilkolta egymást. Aztán persze az ellentétek enyhültek, egyik ősellenségemmel, Mindscape Sassal például ma már boldogan beszélgetünk macskákról és megjelenésekről.

Számos külföldi előadóval zenéltél az évek során. Melyik volt a legnagyobb élmény? Van esetleg egy érdekes történeted? Avass be, mi történik a kulisszák mögött!

Tudom, elcsépelt ilyet mondani, mégis igaz, hogy nekem mindig hatalmas (és kissé hihetetlen) élmény egy-egy neves külföldi zenésszel egy esten szerepelni. Az elmúlt pár évben talán a DJ EZ-s, Jamie Woon-os, Goldie-s és Bonobo-s fellépések miatt izgultam legjobban. A kulisszák mögött zajló eseményekkel kapcsolatban viszont titoktartási szerződés kötelez a hallgatásra, de ez a kép jól visszaadja, hogy milyen az, ha a vendégek – itt épp Jenna G, MC DRS és Chimpo – vidámak a backstage-ben. 🙂

Hol hallhatunk legközelebb?

Ma este a Budapest Bass Music buliján uk garage-t játszom Wookie előtt a Corvintetőn, jövő héten drum&bass-t a Budapest Jungle által szervezett Rockwell mellett, rá egy hétre pedig szeretetteljes, családias karácsonyi hangulatban készülünk a Different Drum esten finom liquid funk zenékkel az ünnepekre. Mindegyik bulin fotódedikálással várom a rajongók hadait (nem).

Melyik volt a kedvenc darabod a fotózáson?

A tükör! A végleges anyagból kimaradt, de egyébként nagyon vicces volt egész délután egy hatalmas tükörrel a kezemben pózolni és mászkálni a városban. A villamoson sikerült ráejtenem egy kislányra is, amire csak annyit reagált az anyukája, hogy vigyázzak, nehogy összetörjön ez a gyönyörű tükör.

Egyébként a Kele darabokat azért szerettem, mert szívesen látnám őket a saját szekrényemben, a Wonderground ruhák esetében viszont azonnal összeállt a fejemben az, hogy zeneileg mi fog passzolni a fotósorozat koncepciójához. A rám igazán jellemző funky hangulat helyett formabontó, merész és megosztó szelekcióval készültem, szerintem elsősorban ezekkel a jelzőkkel lehet illetni a Wondergroundot is.

Look 1

Színes kristálymintás széldzseki – Wonderground

Ing, farmernadrág, Nike cipő, Nixon óra – a modell sajátja

Baseballsapka – Carhartt, a stylist sajátja

 

Look 2

Színes kristálymintás kapucnis dzseki – Wonderground

Ing, Nixon óra – a modell sajátja

Színes kristálymintás nadrág – Wonderground

Kék  Fenchurch póló, Nixon óra, reflektív lencséjű napszemüveg – a modell sajátja

 

Look 3

Zöld, hátul mintás kötött pulóver – KELE Clothing

Kockás ing – KELE Clothing

Barna nadrág – a modell sajátja

 

Look 4

Bordó kötött pulóver – KELE Clothing

Kék kockás ing – KELE Clothing

Kötött sapka – KELE Clothing

The Hundreds táska, Nike cipő, farmer – a modell sajátja

 _________________________________

Photo: Jámbor Zsófia

Styling: Botrágyi Letta és Kocsis Lilla

Model: Farkas Gergő Mentalien

Köszönet a ruhákért a Wondergroundnak és a KELE Clothingnak!

Szöveg: Lilla

One thought on “Mix ’n match – No #2 Mentalien special mix for Rebellive

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s