Shine bright like a diamond! – tornacipős sikk Chanel módra

Még javában zajlanak az európai divathetek, de lassan kezd körvonalazódni, hogy mit is fogunk viselni az idei évben.  Például csillogós ruhákat tornacipővel. Legalábbis a Chanel couture kollekciója így vall 2014 tavaszáról és nyaráról.

Azt már megszokhattuk, hogy Karl Lagerfeld, a Chanel kreatív igazgatója mindig grandiózus divatbemutatókkal kápráztatja el a közönséget. A 2014 női tavasz-nyári couture show-ja az előző években megidézett szürrealitásból kicsit visszalépett a valóságba, és klasszikus, szofisztikált ruhakölteményeket mutatott be.  Az idei év koncepciója a luxus és komfort találkozása volt. A kényelmes sneakers és egy különleges ruha máris boldogabbá teszi az embert. Akár ez is lehetne a bemutató mottója, ugyanis a modellek felszabadultan, néha mosolyogva és futkározva vonultak végig a Grand Palais-ban megálmodott képzeletbeli bálterem kifutóján. 

A klasszikus Chanel szabású ruhák angyali csillogást és elegáns, visszafogott pasztellszíneket kaptak. Az elmúlt években újraéledő metál-hatás itt is szerepet játszott, viszont a vattacukor színű árnyalatokkal ötvözve kifinomult, mégis bohókás összhatást keltettek.

A szakmai közönség számára az egyik legmeglepőbb irányvonal kétségkívül az elegáns ruha + színben hozzá passzoló sneakers kombináció volt. A tornacipő pár éve újra virágkorát éli, viszont egy haute couture bemutatón eddig nem nagyon találkozhattunk velük. A glamúr persze a lábbeliken is visszaköszönt: a legtöbb apró kristályokkal volt kirakva.

A bemutatón élő zenekar varázsolta lágy muzsikával éterivé a hangulatot, a show-t Lagerfeld legújabb múzsája, Cara Delevigne nyitotta és zárta. A rebellis sztármodell a fináléban egy öltönyös kisfiúval sétált végig a kifutón, mint a divatház modern menyasszonya. (Természetesen tornacipőben.) 

A Chanel tehát fémes hatású és csillogó anyagokkal várja a jobb időt, s mindezt finom pasztell árnyalatokkal lazítja fel. Úgy tűnik, végre kezd divatba jönni a kényelem, viszont még sportosabb öltözékekben se feledjük Coco Chanel örökérvényű be classy and fabulous jeligéjét!

Képek: Google, Fashionwithus Facebook, szöveg: Peti

2 thoughts on “Shine bright like a diamond! – tornacipős sikk Chanel módra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s