Tumblr blogok, amelyeket érdemes követned!

David Karp és Marco Alment találmánya mára fogalommá vált az internethasználók, közösségi média guruk körében. A Tumblr-rel, vagy, ha úgy tetszik, “tumblr.”-rel én csupán tavaly ismerkedtem meg, amikor is a blogposztjaimhoz, Facebook bejegyzéseimhez inspirációt, anyagot keresve rendre ezen a felületen kötöttem ki. Egyből átéreztem a stílusát, és persze, mint oly sokan én is függővé váltam, noha megmaradtam az az egyszerű felhasználó, aki csak inspiráció miatt, és saját oldala mennél koncepciózusabbá tétele érdekében böngészi a site-ot, és nem a cool lista éllovasa kíván lenni. Persze, hol vagyok én, hol vagyunk mi a cool listához?! Sajnos igen messze. (sic!)

Az egy éves tumblis “pályafutásom” alatt sok-sok érdekes bloggal találkoztam a felületen, és most a számomra legizgalmasabbakat nektek is bemutatom. Jöjjön a nagy Tumblr-kalauz, szigorúan szubjektív szempontok szerint szortírozva. 😉

Where I See Fashion // W I S F

A Where I See Fashion Tumblr-ről nemrégiben írtunk, de úgy gondolom, egy hasonló összesítő listáról nem maradhat ki ez az ügyes kis “összefényképezős” blog. A W I S F koncepciójában a ruhadarabok, a beállítások, a színösszhang, a háttérmegoldások alludálnak egy-egy tájképre, festményre. Nekünk nagyon átjött.

16mars1966


A 16mars1966 bloggere kissé provokatívra veszi a frigurát. E felületen rendre nő az egy négyzetcentire jutó cicik és popsik száma, de a művészi aktok, pikírt editorialok, és egyéb pajkos dokumentációk által számunkra a tumbli listánk élvonalában helyezkedik el. A 16mars1966 tematikusan szerkeszt, van, hogy napokig csak egy témát körüljárva posztol, de az alapmotívum, a szexuális túlfűtöttség minden alkalommal jelen van bejegyzéseiben.

Meggörbülne a világ gyémánttengelye / MorningPoetry

Nem, nem csak a képek inspirálhatnak minket posztírás közben, vagy a mindennapokban. A Meggörbülne a világ gyémánttengelye (többek közt) a napi, heti versadagunkat szolgáltatja. Javarészt kortárs szövegeket találtok itt; lám, versolvasni is lehet a Tumblr-ön!

Men’s Fashion Inspiration

Mert a fiúkra olyan ritkán gondolunk… A Men’s Fashion Inspiration, ahogy a címe is utal rá, inspirációt kíván adni a divatkedvelő férfiaknak. Képes riportok a divathetekről, street style, aktuális trendek, lookbookok stb. Melegen ajánljuk.

Coco Fennell

Giccsmenyország, popkultúra overdose, kilencvenes évek flow, vattacukros őrületek, színorgia. A Coco Fennell bloggere mindent összehord, ami színes és a “túl”-kategóriába tartozik. Randombaromságok humoros stílussalpasztelrengetegben.

A Belgian Closet

Ösztönös stílus, franciás sikk, minimalista megjelenítések. Az A Belgian Closet-en találkozhatsz street style-lal, editorial fotókkal, kifutóriportokkal, tájképekkel, random szettekkel, válogatásokkal. Igazán inspiratív.

INSOMNIA

A horror filmek, szuicid képzelgések, sötét hangulatok kedvelőinek az Insomnia Tumblr-je igazi Mekkaként szolgálhat. Gyomra válogatja, de számomra itt-ott néha már visszataszítóan borongósak a posztjai, mégis van benne valami, ami miatt megfog. 

Imaginary Beauties

A glamúros editorialok, stúdiófotók, megkapó helyszínen készült, profi stábbal komponált anyagok kedvelőinek az Imaginary Beauties blog adhat felüdülést. Csodaszép modellek, minőségi fotók, hibátlan sminkek. Imaginary Beauties.

Strangely Compelling

A Strangely Compellinggel először a Facebookon és a Pinteresten találkoztam (ezekre is érdemes ellátogatni), aztán hogy, hogy nem, homlokterembe került a Tumblr oldaluk is. Nem annyira meglepő ez, hiszen jócskán akad itt rebellis szál, amiket rendre felszedtem magam is, hogy megmutassam nektek a rebellive-en. Fekete-fehér, enyhén szexuális töltetű, darkos editorial fotók. Lovelovelove.

Nubu World

 

A különleges, szívbe markolóan modern, minimalista designnal szerkesztett, a Nubu brand által működtetett Tumblr, a Nubu World, a márkára jellemző hangulatokat, motívumokat, a tervezőnőket inspiráló dolgokat mutatja be. Javaslom, merüljünk el a Nubu világában, mert érdemes.

_____________________________

Természetesen ez csak egy kis szelet azokból a blogokból, melyeket követünk. A továbbiakban is összeállítjuk Nektek a legmenőbb Tumblr oldalakat. Ha gondoljátok, javasoljatok Ti is blogokat, lássuk, miket követtek!

Szöveg: Ivett

One thought on “Tumblr blogok, amelyeket érdemes követned!

  1. Egyik kedvenc Tumblr blogom a gothgirlsgotogivenchy. High fashion és utcai divat, popkultúra, ikonok, mindennapos élet és szex, egy klasszikus goth lány nézőpontjából. Tudom ajánlani, nagyon rebellis 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s