Japán loliták és military kisasszonyok – Marc by Marc Jacobs Fall/Winter 2014

Az elmúlt héten a Nagy Almában is elstartolt a divathét, amelynek az egyik sokak által várt bemutatóját kedden láthatta a szakmai közönség. Marc Jacobs 2000-ben alapította a Marc by Marc Jacobs márkát, aminek a fő ismérve a megfizethetőség és a kényelem. A tavalyi évben viszont a névadó divatmogul a brit tervező-duónak, Katie Hilliernek és Luella Bartley-nak adta át a kreatív igazgatói széket. A két hölgy a hét elején be is mutatta az első MBMJ kollekcióját a new yorki fashion weeken, ami frissítőleg hatott a márka arculatára.

A divatbemutató az új remake Alice in Wonderland főcímdalával indult, így sokan mesébe illő, kosztümös modellek megjelenésére tippeltek. Ehelyett egy manga és nindzsa ihletésű hölgy lépett először a kifutóra. A márkára jellemző bohém és fiatalos stílus teljes mértékben visszaköszönt a ruhadarabokon: a felsőrészeket egyszerű, sziluett nélküli, és kissé maszkulin szabásvonal jellemzi, szakítva a tavalyi fall/winter kollekcióban megjelent nőies vonallal. A soron következő őszi-téli szezont uraló neutrális árnyalatokat domináns minták, nagy feliratok, valamint kisebb paneleken megjelenő élénk színek bolondítják meg. A pizsamaszerű, buggyos nadrágokat a deréktájt övvel elkötött zakókkal és ingekkel párosították a tervezők.  Mivel a kollekciót a street style viselet ihlette, ezért ez a koncepció a lábbeliken is megjelent: a magas szárú cipők is a sportos vonalat erősítették.

A show utolsó részében military hatású, elegáns darabok is helyet kaptak. A finoman redőzött, térd alá érő szoknyát viselő modellek kicsit a fantasy filmek és a viktoriánus kor hangulatát varázsolták elénk, persze szokatlan megoldásokkal fűszerezve: láthattunk rakott szoknya és motoros bőrdzseki kombinációt, de hatalmas masni díszítésű felsőrészeket is.

Katie Hillier és Luella Bartley kísérletező, formabontó megoldásokkal debütált a Marc by Marc Jacobs őszi-téli kollekciójával. A márka egyébként valószínűleg teljes név- és logóváltáson fog keresztülmenni, mivel az alapító Marc Jacobs már nem érzi hitelesnek a nevet, amihez a tervezőváltás is hozzájárult. Biztos információk még nem láttak napvilágot, de a legújabb fejleményekről természetesen mi is beszámolunk majd, addig pedig itt megnézhetitek a teljes divatbemutatót:

Szöveg: Peti, képek: fashiongonerogue.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s