NUBU SS14

Újra megelevenednek a dunaújvárosi Szoborpark acélszobrai… Újra, hiszen egyszer már megelevendtek. Ősszel, a TONI&GUY Fashion Week Budapest alkalmával, ahol nemcsak a vasfelületek és szobor-printek hívtak minket egy “ódon”, melankolikus sétára a képzőművészet és a divat határmezsgyéjére, de az izgalmas fények, anyagok, megmunkálási folyamatok is ámulatba ejtettek minket, amint értelmet nyertek a modelleken. A NUBU összművészeti kalandozásait bátran, szívvel ajánljuk. Tekintsük hát meg a 2014-es tavaszi-nyári koncepciójukat!

A korrodálódott vasfelületek és a szobor-printek a márkától már megszokott vonalvezetésű darabokon jelennek meg. A kortárs művészet a NUBU designereinek elsőszámú inspirációs forrása: az építészet és festészet után most a szobrászat remekeit dolgozták fel munkájukban.

A tervezők Friedrich Ferenc és Várnai Gyula Duna-parti tájban elhelyezett, köztéri szobrait választották fő motívumként a printelt darabokon, s a szokásos fekete-fehér-bézs kontraszt-hármast élénkzölddel és naranccsal frissítették. A kollekció különlegessége a sokrétű anyaghasználat. Az egyes anyagokra fekete vagy fehér organza réteg került, amely érdekes fényhatást idéz elő, így a színeket tompítva érzékeljük. A már megszokott selyem és neoprén anyagok mellé vinilt, impregnált lent, fémszálas szöveteket, kötött és szövött rafiákat is felhasználtak a tervezők.

“A dunaújvárosi Szoborpark mint inspirációs forrás régóta foglalkoztat. Kevesen ismerik, pedig fantasztikus, igazi paradicsom a kortárs művészet kedvelői számára. A Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep keretében, a hatvanas évektől a kétezres évek elejéig létrehozott 58 műalkotást a hetvenes évektől fokozatosan kiépülő, gazdag növényzettel beépített Duna-parton helyezték el. A tavaszi kollekció darabjai a Szoborpark acélszobrai között tett sétákat idézik” – mondta el Kovács Adél tervező.

///

Fotó: Máté Balázs @ Flashback

Modell: Edit @ Icon Models

Smink: Fazekas Richárd @ L’école

Smink asszisztens: Galambos Eszter

Haj: Uhercsik Brigi @ Hairclub

Szobor fotók: Gáspár Milán

Fotóasszisztens: Biró Dávid

A tavaszi kollekcióhoz hasonlóan a NUBU 2014-es nyári kollekciójának inspirációját is a dunaújvárosi Szoborpark adta, amelynek kortárs alkotásai fotónyomatok és a kézi festés érzetét keltő szitanyomások által jelennek meg az egyes darabokon. A gépi nyomást kézi ecsetvonásokkal készült festés egészíti ki, amelyet bőr és farmer anyagokon alkalmaztak a tervezők.

A NUBU-tól megszokott letisztultság és a kontrasztok jellemzik az új kollekciót, amelyek elsősorban az anyaghasználatban mutatkoznak meg: a minimalista, eltisztázott bőr roncsolt farmerrel találkozik. A 2014-es nyári kollekció az első, amely Swarovski elements anyagot tartalmaz – egy kristályőrleményből készült textíliát, amelyet a hajtások rögzítésére, ragtapasz-szerűen használnak a tervezők a kollekcióban.

„Büszkék vagyunk rá, hogy már második éve a nemzetközi gyakorlatot követve évi négy kollekciót készítünk. Az év őszi időszakában új férfikollekcióval is jelentkezünk, már elkezdtünk rajta dolgozni, és nagyon nagy izgalommal várjuk, hogy a közönség hogyan fogadja majd” – mondja Garam Judit, a márka tulajdonosa és tervezője.

Az új kollekció mosott selyem, len, farmer és neoprén anyagokat használ, a különböző bőrök pedig papírhatású vízlepergető anyagokkal társulnak.

///

Fotó: Máté Balázs @ Flashback

Modell: Edit @ Icon models

Smink: Vozak Tímea

Haj: Károlyi Márk @ Hairclub

Szobor fotók: Gáspár Milán

Fotó asszisztens: Károlyi György

www.nubu.hu
www.nubunubu.tumblr.com
http://instagram.com/nubustudio/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s