Impozáns fellegek a Marc Jacobs show-n

A nemzetközi szakma évek óta, minden évben megválasztja a világ legstílusosabb városát. 2014-ben a Top Global Fashion Capital címet New York viselheti. Méltán. Hiszen a felmérések szerint nem csak a divat egyik meghatározó fővárosa, de messze előljár a luxusmárkák számát illetően is. Ami pedig ezt elősegítette, hogy idén legyőzze a néhány éve címtartó Londont, a New York-i nők rendíthetetlen divatimádata és stílusérzéke volt, akik mindenek elé helyezik a márkát, az egyediséget és megjelenést – akárcsak a New York Fashion Week szervezői tették azt idén.

A divathetet a szokásokhoz híven óriási érdeklődés és médiazaj követte, New York egy héten át a divatnak élt! Számos tervező bemutatta 2014-es őszi és téli kollekcióit, a város krémje napról-napra és estéről-estére megtöltötte a nézői sorokat. A legnagyobb felhajtásra mégis az utolsó napokig várni kellett…

Marc Jacobs, a sztártervező

A neves amerikai tervező a sokak által várt új kollekcióját az utolsó napon mutatta be a szerencséseknek. Nagyszabású showjához New York népszerű eseménycsarnokát, a komplett Lexington Avenue Armoryt terítette be felhőkkel, megidézve ezzel az őszi séták hangulatát.

A bemutatót egy meseszerű női hang nyitotta meg, mely a felhők fölöttről köszöntötte a vendégeket. Ezt követően selytelmes zene hangzott fel, a hang pedig a teljes showt végigkísérte kimért hanglejtéssel kántált mondandójával. A feszült és várakozással teli hangulat kitartott a bemutató végéig, újra és újra felidézvén az élet egyszerű igazságait – a rossz napokat jók követik majd, a felhős ég mindig kitisztul!

A show elképesztő hatással volt mindenkire! Épp olyan volt, mint a tervező maga: letisztult és unikális. A recept pedig így utólag igencsak egyértelmű: egyszerű design, könnyed megoldások és egy meghatározó ötlet, amely megkülönböztet mindenki mástól.

Szöveg: rapavik, képek: online.wsj.com, exposunery.com, whatwearewearing.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s