Fiús romantika a pasztell paradicsomban – Gucci Women’s FW 2014-15

Letisztult vonalak, földszínek és természetes anyagok. Ezzel a pár szóval körül is lehet írni a Gucci 2014-es őszi-téli női kollekcióját. Első hangzásra talán túl egyszerűnek és megszokottnak tűnhetnek a szezon Gucci-darabjai, ami egyrészről igaz is. Másfelől mégis izgalmasak ezek a megoldások, legyen szó egy-egy meghatározó mintáról vagy karakteres kiegészítőről. Lessünk bele a Milánóban megrendezett Gucci Fall/Winter 2014/15 női kollekciójába!

Lassan véget érnek a divathetek, de még mindig van mit csipegetni a legújabb trendekből. New York és London után megint visszatértünk az olasz divatfővárosba, ahol Frida Giannini, a Gucci kreatív igazgatója bemutatta a 2014-15-ös őszi-téli szezonra tervezett kollekcióját. Az elmúlt hetekben látott divat show-k alkalmával már kirajzolódott, hogy milyen stílusjegyek lesznek meghatározóak az idei évben. A tervezők szívesen használtak fémszíneket, csillogó anyagokat és természetes szöveteket. Ha őszinték akarunk lenni, akkor a Gucci nem rukkolt elő semmilyen forradalmi újdonsággal, csupán a szezon meghatározó irányvonalait gyúrta össze egy kollekcióba. A végeredményre viszont kétségkívül használhatjuk a klisészerűen hangzó, mégis nagyon igaz „egyszerű, de nagyszerű”-féle jellemzést.

Ugyan korszakalkotó ötletekkel nem találkozhattunk a Gucci kifutóján, ennek ellenére igazán hordható darabokat vonultatott fel a divatház. Már a bemutató elején felfigyeltünk arra, hogy a megszokott fekete-fehér-szürke – úgymond téli színkombináció – alig jelent meg a ruhákon. Helyette sok zöld, és más pasztell árnyalatok bukkantak fel a modelleken. Giannini a „boyish romanticism” fantázianévvel illette a szezont, ami a ’70-es évek női trendjével párosult. A tervezőnő előszeretettel használta a bőrt, mondjuk szoknyák és ruhák anyagaként, de találkozhattunk hatalmas szőrme és gyapjú kabátokkal, valamint állatmintás nadrágkosztümökkel is. A retro hatást a vastag keretes aviator szemüvegek, és a térdig érő nude és kígyómintás csizmák is fokozták. Az idei divathetekről nem hiányolható kristályok is előkerültek a bemutató végére, így kövekkel kirakott, elegáns ruhákkal záródott a show.

A minimalista vonalak és a minőségi anyagok sohasem mennek ki a divatból. Ezt bizonyára a Gucci is nagyon jól tudta, hiszen legújabb kollekcióját még azok is dicsérték, akik nem rajonganak az szélsőséges trendekért. A show-t pedig szinte mindenkinek kötelező visszanézni, hiszen büszkeségünk, Axente Vanessa két szettben is végigvonult a Gucci 2014-15-ös őszi-téli női divatbemutatóján.

Íme kedvenc szettjeink!

Képek a teljes show-ról itt. Nézd meg a bemutatóról készült videót itt!

Szöveg: Peti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s