Új tervező, örökklasszis darabok – Louis Vuitton Fall/Winter 2014-2015

A Louis Vuitton háza táján az utóbbi időben több váratlan fordulat is történt. Marc Jacobs lemondott a luxusmárka kreatív igazgatásáról, helyére pedig Nicolas Ghesquière-t, a Balenciaga volt tervezőjét nevezte ki. Az új designer nagy feladatot kapott az idei évben, hiszen a 2014-15-ös őszi-téli ready-to-wear kollekciót már neki kellett megalkotnia. A párizsi divathéten mutatta be a divatház, hogy miként hatott a vérfrissítés a márka arculatára.

Ha egy színnel kellene jellemezni a Louis Vuitton-t, akkor mindenképp a barnát mondanánk. Gondoljunk csak az emblematikus LV logóval díszített táskákra vagy kiegészítőkre. A ’14-15 FW kollekcióra is részben igaz ez az állítás, de a többi szín sem fog téli álmot aludni a szezonban. A tervező bátran nyúlt a színpaletta valamennyi tónusához: megjelent a zöld, a fekete és a nude több árnyalata is. A márka mára egyet jelent a luxussal, a gondos tervezéssel és a gazdag anyaghasználattal. Ghesquière úgy nyilatkozott, hogy „egy ruhának hordhatónak kell lenni”, és ennek jegyében tervezte meg a kollekciót, párosítva a divatházra jellemző csúcsminőséggel. Az egyszerű szabásvonalakat jól ellensúlyozták kontrasztos színekkel, valamint geometrikus és virágmintás textilekkel, kissé visszatekintve a hatvanas évek divatközegére.

A könnyű esésű szoknya és a latex/bőrhatású nadrág mellett helyet kapott a high fashion vonalban kissé alábecsült, de rendkívül praktikus cipzáros pulcsi is. A cipzár egyébként sok helyen felváltotta a gombot. „A klasszikus darabokat soha nem unjuk meg.” – hangoztatta az új tervező. Ennek tükrében a hagyományos galléros szövetkabát, trench coat és egyszerű bőrdzseki is megjelent a kifutón, persze egyszerűnek korántsem nevezhető formában: a kabátok gallérjai prémet kaptak, ezen kívül sok helyen krokodil, és egyéb bőr panelekkel tették izgalmassá az öltözékeket.

Az eddigi grandiózus Louis Vuitton bemutatók díszleteihez képest, most minimalista designt képzeltek el a párizsi Louvre-ban megrendezett show-nak. A labirintusra emlékeztető kifutót kizárólag a hatalmas ablakokból beáradó természetes fény világította meg. Nicolas Ghesquière debütáló kollekciója nagyon jó visszhangot kapott a szakmán belül is. Habár a luxusmárka fő bevételi forrását még mindig a minőségi táskák képezik, az új designernek talán sikerül a divatház ruhavonalát is kelendőbbé tenni.

Tekintsd meg a bemutatót itt.

Szöveg: Peti, képek forrása: Style.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s