Keleti utazásra hív a MASAMOD 2014-15-ös őszi/téli kollekciója

A párizsi divathéten, múlt héten debütált a Levantine, a MASAMOD 2014-15-ös őszi-téli kalap-kollekciója. A kollekció egy képzeletbeli utazás állomásait idézi meg. A fejpántokon, kalapokon és kalaptűkön a mesés keleti turbánok formái a mágikus realizmus színvilágával keverednek.

A Levantine kalapok mellé készülő bőr kalapdobozok pedig a keletről érkező karavánutak központjaiból induló hajóutak világába röpítenek. A Levantine kollekció kalaptűihez használt tollak a hatszoros világbajnok díszmadártenyésztő, Pócsi Béla csodálatos madárbirodalmából származnak. A kalaptűk eladásából származó bevételből a MASAMOD ezt az Európa-szerte egyedülálló tenyészetet és az első magyarországi növény és madárpark életre hívását támogatja.

A MASAMOD a hagyományos kalapkészítés újragondolását tűzte ki célul, melyet a 2012-es Halo, majd a 2013-as Figurin kollekciókkal is bizonyított – utóbbi a 2013-as Gombold Újra! oldhands kategóriájának első helyezettje lett. A márkára jellemzőek a klasszikus kézműves technikával készült, élénk színű és különleges formájú, sok esetben egyedi, nyomott mintás modellek. Az olykor a fület, olykor a fejtetőt térbeli formáikkal körülölelő kalapok és fejdíszek a tervezői ruhák, vagy éppen az ékszerek méltó alternatívái.

A MASAMOD tervezője, Erdei Ildikó Virág 2007-ben kalaptervezőként végzett a Kensington and Chelsea College-ban, azóta olyan neves helyeken dolgozott, mint a londoni Siggi Hats és a brit királyi kalapkészítőként ismert Philip Sommerville. A kézjegyét viselő kalapokkal olyan helyeken lehetett már találkozni, mint az ascoti derbi, vagy a londoni Peter Jones áruház.

 A kollekció izgalmas lookbookját az alábbi linkre kattintva érheted el: http://issuu.com/masamod/docs/masamod-levantine_issuu_2

Fotó: Kudász Gábor Arion

Styling: Aszmann Timi

Make-up: Ipacs Szilvi

Modell: Szabó Niki / Face Model Management

Pattern Design: Ágnes Berta

Ruhák: aeron www.aeron.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s