Színek és évek – A TZUJI 2014-15-ÖS F|W lookbookja

Hiába élek-halok a monokróm vagy sötétebb árnyalatokért, és a letisztult, koncepciózus designért, a manapság dívó printőrületnek, színrobbantásnak és a sportosabb darabok térhódításának nem tudok ellenállni. Puritán ívekhez és mértéktartó árnyalatokhoz szokott retinám is megbarátkozott már ezzel, s izgatottan pásztázta végig a sztár dj-ként, producerként, promóterként, és újabban trendszetterként működő Larry Tee által megalapított TZUJI brand őszi-téli lookbookját.

TZUJI-AW14-Lookbook_

A New York-i divatszíntér és partykultúra 54 éves stíluslovagja, (ha úgy tetszik, az electroclash megteremtője és úttörője) a kultikus kilencvenes évek disco-lázának egyik legismertebb arca, a Party Monster és a Supermodel szellemi atyja, egy igazi vérpezsdítő anyaggal készül az idei hideg szezonra. Az immáron Londonban tevékenykedő Tee kezdetben saját magának tervezett fellépő ruhákat, a célja pedig pusztán csak annyi volt, hogy e darabok hűen reprezentálják sajátos stílusát. A dolog akkor fordult komolyabbra, amikor Tee sztárbarátai felhasználták az öltözékeket saját show-jukon, videóikban. A zenész-tervező luxusmatériákból formálódó laza, streetwear darabjai megidézik a kilencvenes évek bizsergetően eredeti vintage flow-ját, miközben magukba olvasztják a jelen trendjeit is.

TZUJI-AW14-Lookbook_

A TZUJI kurrens lookbookja kapcsán is kirajzolódik mindez: a könnyed, sportos öltözékek leginkább modern szín-és mintavilágukkal, extravagáns „hanyag eleganciájukkal” hívják fel magukra és viselőjükre a figyelmet, mindeközben a vonalvezetés mutatja, hogy kedvenc partyarc designerünk láthatóan nem tud/akar elszakadni a mostanság oly sokat emlegetett kilencvenes évektől. Megértjük. Nem is kell, hiszen nincs az a fashioniszta, aki ne kedvelné a jelen és a múlt összeházasításának izgalmát. Tee nem agyalt sokat az egységképzésen (a famintázat, a celofán és a keleti felirattal kísért mesealakok találkozása láttán nehéz egységről beszélni) vagy a jelentésalkotáson, láthatóan a hordhatóságot, a kényelmet helyezte piedesztálra.

Kollekciójában a fiatalos, retrospektív rebellió, az önfeledt bulis diskurzus, valamint egyéni sztílójának reprezentációja kerül érvényre.

TZUJI-AW14-Lookbook_

A London Fashion Weeken bemutatott kollekció lookbookjában sem fedezhetünk fel túl sok formabontó elemet, mégis egy figyelemfelkeltő, az öltözékek hangulatára, s főként mintavilágára látványosan (de a grafikai megoldások szemszögéből nézve talán kicsit elcsépelten) alludáló katalógust dobott ki a stáb. Összességében tehát Larry Tee kollekciója nem más, mint egy baráti pacsi a jelen partykultúrájának színes casual darabokkal egy elsősorban zenei pályán alkotó tervezőtől, hátba veregetés a korszaknak, amikor elindult karrierje csúcsa felé, s kikacsintás a kortárs designalkotási eljárások felé. Hajrá, Larry!

TZUJI-AW14-Lookbook_fy5

TZUJI-AW14-Lookbook_fy6

TZUJI-AW14-Lookbook_fy7

TZUJI-AW14-Lookbook_fy8

TZUJI-AW14-Lookbook_fy9

TZUJI-AW14-Lookbook_fy10

TZUJI-AW14-Lookbook_fy11

TZUJI-AW14-Lookbook_fy12

Fotó: Nian Canard

Styling: Norberto Santos, Alicia Thorp

Modellek: Diego Barruecos and Jenny Guttridge

Smink: Den Delgado

Haj: Sydney from Radio London and Nicola from Foster London

Az elsődleges közlés itt: www.phenomenon.hu/v2/szinek-es-evek-a-tzuji-2014-15-os-fw-lookbookja/

2 thoughts on “Színek és évek – A TZUJI 2014-15-ÖS F|W lookbookja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s