Space-age minimalizmus organikus csavarral – USE unused pre-fall 2014 review

A luxusminimalizmusáról és kísérletező technológiai újításairól ismert brand, a USE unused pénteken bemutatott 2014 pre-fall kollekciójában a modern sportruházat kódjai találkoznak a törzsi közösségek motívumrendszerével, egy kis space-age csavarral megspékelve.

A 2014 pre-fall kollekció mind formák, mind anyagok tekintetében organikusan folytatja az előző szezonok hagyományát. A 2013 őszi/téli kollekcióból visszaköszönő szilvaszín latexpanelek vértezik fel a testet a 2014 tavasz/nyár esetében is használt lézervágott lyukacsos sportinspirált darabokkal, melyek levélprintekkel, raffiaszerű szőttesekkel és nyomott mintás kötött anyagokkal keveredve modern naturális hatást keltenek.

A fehér, fekete, beige és szilva színpalettája a letisztultságot erősíti, az egyenes, szögletes szabások kimértségét a sportos anyagok lazasága oldja, anélkül, hogy az elegancia hátrányt szenvedne. A hagyományos megítélés alapján elsősorban irodai ruházatként értelmezett minimalizmus a USE esetében nem unalmas, bár a kollekció a nemzetközi trendek nyomvonalán halad, váratlan betoldások, kivágások, keresztszabások, japános vállmegoldások, különleges anyagkombinációk teszik egyedivé a darabokat. Az amerikai piac igényei alapján készülő pre-fall kollekcióval a brand megfelel a márkákkal szemben támasztott egyre növekvő elvárásoknak: évi négy prezentációval felveszi a versenyt a nemzetközi brandekkel.

A varrást helyettesítő, DIY trendek felé is kikacsintó „tape” ragasztási eljárással készült futurisztikus páncélként fénylő panelek emelik a következő szintre a kollekciót, a bemutatón erre a modern, ragasztott hatásra reflektált a Titkos Bernadett által megálmodott smink is, s minden modell karján egy fekete ragasztott csík húzódott. A plasztik textúrák robotikus space-hatást kölcsönöztek a ruháknak. A szegélyeken helyenként megjelenő apró láncdíszítés páncélingek foszlányaként öltött testet a monoton zongoraszóra harcos amazonként az utolsó csatába menetelő modelleken.

A USE nemcsak a ruhák technológiai újításaiban jár elöl, hiszen bárki élőben nézhette meg a kollekció bemutatóját, ami a nemzetközi fashion weekeken már megszokott, viszont itthon még gyerekcipőben jár a showk livestreamelése. Ráadásul a nagy nyugati brandekhez hasonlóan rögtön a bemutató után március 17-e és 31-e között 15%-os kedvezménnyel előrendelést is felvesznek a 2014 pre-fall kollekció darabjaira, melyek júliusban kerülnek a boltokba. Az érdeklődőket a USE unused showroomban várják.

A teljes lookbookért kattints ide: USE unused pre-fall 2014 lookbook

A képeket Móró Máté készítette.

USE unused showroom: V. kerület, Sas utca 15. II.

Egyéni bejelentkezés: +36 30 549 0868, bordib@use.co.hu

Szöveg: Lilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s