The Noire

Már az elején szögezzük le: nagyon kedvelem a KALTBLUT magazin hatodik számát, a The Noire-t, amelyet a napokban publikáltak a készítők. Az online issue 212 oldalas, megrendelheted printben 14 euróért, de letölthető pdf-ben is. Szóval a KALTBLUT olyan művészekkel kollaborált ebben a számban, mint Austra, Augustin Teboul, Cunt Cunt Chanel, Eirik Lyster, Ana Alcazar, Trentemøller, Pins, Joseba Eskubi, Darkside, Susann Bosslau, Kerby Rosanes, Gesaffelstein, Meryl Levisse, c355p001, Gustavo Jononovich és ami leginkább tetszett az anyagban, az a címlaplány, Melanie Gaydos, akivel interjú és egy megkapó editorial is készült a magazinba.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a másság mint olyan. Melanie mássága egy ritka genetikai rendellenességből adódik: ektodermális diszpláziában szenved. Az ektodermális diszpláziának – amely az embrió külső csíralemezéből, az ektodermából kialakuló szövetek rendellenességét jelenti – körülbelül 150 fajtája létezik, így nem meglepő, hogy a betegség tünetei is széles skálán mozognak, az enyhétől az igen súlyosig. A leggyakoribb tünetek közé tartozik az izzadási képesség hiánya, a haj kihullása, továbbá bizonyos köröm- és fogproblémák kialakulása. A rendellenességben szenvedőkre a legnagyobb veszély a verejtékmirigyek működésképtelensége miatt leselkedik, hiszen a melegben testük könnyen túlhevülhet, ami akár végzetes is lehet számukra. (via)

Melanie külsőre valóban különbözik a többi modelltől, abban viszont hasonlóak, hogy ő is, mint a legtöbb modell igyekszeik megtalálni önmagát a kritikus divatvilágban, ahol talán sohasem lehet elég jó az ember lánya. A Connecticutban született bájos lány elhatározta, hogy nem törődik a kritikákkal és az “óvaintésekkel”, s igazi modell válik belőle. “I didn’t want to live my life the way other people thought I should and I certainly didn’t want to be the sort of person that other people wanted me to be.” – mondta. Mel mindig ideges volt egy kicsit a fotózások előtt, gondoljatok bele, neki mindig is túl kellett teljesíteni a többieket – egy azonban bizonyos: a kamera imádja.

A The Noire egyébként számos izgalmas fotóval és cikkel szolgál: zene, művészet, divat, amit csak csak akartok. Érdemes lapozgatni!

A teljes számot itt éred el!

Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s