A H&M és a fenntartható divatjövő – Conscious és Conscious Exclusive

A H&M április 10-én mutatja be az új Conscious és Conscious Exclusive kollekciókat. Az idei Conscious Exclusive kollekció az EVER Manifestoval, a H&M fenntarthatóbb divatjövő felé való elkötelezettségében osztozó, fenntartható divat- és dizájn-ötletgazdával való együttműködésben készült. A Conscious és a Conscious Exclusive kollekció kampányát is a fenntarthatóság felé elkötelezett Amber Valetta szupermodell fogja népszerűsíteni.

A kollekció két újdonsága – a svéd Tärnsjö beszállító cég által kínált organikus bőr és a bioselyem – révén megmutatja, mi mindent lehet kihozni a fenntarthatóbb anyagokból. A kollekciók színrelépésével egyidőben mutatja be a H&M az új CleverCare elnevezésű címkerendszerét, amely a termékek fenntartható viselését és kezelését ismerteti. A H&M büszke a fenntarthatóság felé tett erőfeszítéseire – mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M New Development részlegének vezető tervezője. – A Conscious és a Conscious Exclusive kollekciók megmutatják a fenntartható anyagokban rejlő lehetőségeket, míg az új CleverCare címkéink lehetőséget biztosítanak vásárlóinknak, hogy részt vegyenek a fenntarthatóbb divatjövőért kijelölt küldetésünkben.

A Conscious Exclusive kollekció az EVER Manifestoval, a H&M fenntarthatóbb divatjövő felé való elkötelezettségében osztozó, fenntartható divat- és dizájn-ötletgazdával való együttműködésben készült. Az Ever Manifesto részt vesz majd a Conscious Exclusive kollekció kampányában is a fenntarthatóság felé elkötelezettségéről ismert Amber Valletta szupermodellel együtt. Amber Valletta lesz a Conscious kollekció kampányának reklámarca is.

A Conscious Exclusive egy speciálisan tervezett, limitált kiadású, kiváló minőségű anyagokból készült kollekció, amelynek drámai és rafinált részleteit a flamenco és a bohém világ inspirálta. A kollekció új anyagai között szerepelnek az organikus bőr – amely svéd farmokon, hústermelésre szánt tehenek bőréből készült – valamint az organikus termesztésű szederfákon tenyésztett hernyóktól származó bioselyem. A kollekció a világ kb. 150 kiválasztott üzletében, valamint online lesz kapható. A kollekció kiválasztott darabjait Amber Valletta saját yoox.com nevű honlapjának, Master & Muse nevű környezettudatos kezdeményezése számára dedikált részén is bemutatja.

Az idei Conscious kollekció bővelkedik tökéletes tavaszi öltözéket kínáló, fenntarthatóbb anyagokból készült, kulcsfontosságú divattermékekben. Ilyen termékek az élénknarancs, hátrészén hosszított, Tencel® anyagból készült ruha, valamint a laza szabású, kézi rajzolású zebramintás kaftán. A kollekció az összes H&M üzletben, valamint online lesz kapható.

Forrás: WWW.HM.COM

www.clevercare.infowww.evermanifesto.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s