Proenza Schouler x MAC collab

A színes printjeiről, modern szabásairól és innovatív technikai anyagairól híres new yorki brand, a Proenza Schouler a MAC-kel kollaborál. A termékek a Jack és Lazaro kifutóján megszokott natúr alig-sminkek helyett vibrálóan élénkek, energiával teltek és még a dúló ombre őrületet is sikerült elkapniuk.

A Proenza Schouler márka alapja a mesterségbeli tudás és a részletekre kiterjedő figyelem keveredése egyfajta kifinomult könnyedséggel. A tervezők a kortárs művészetből és a fiatalok által preferált popkultúrából merített inspirációt vegyítik a szabászat hagyományaival és a speciálisan fejlesztett anyagokkal.

A márka látásmódjával és innovatív technikáival fontos szerepet játszott az amerikai divat megújításában és megerősítésében. A brand 2004-ben megkapta a CFDA Vogue Fashion Fund díját, mely által az akkor még gyerekcipőben járó márka tervezői a divaipar vezető tehetségeiként mutatkoztak be. Az évek során a Proenza Schouler öt CFDA díjat is kapott, 2003-ban a Swarovski díját a Ready to wear kollekciójukért, 2009-ben Az év kiegészítőtervezője díját és 2007-ben, 2011-ben és 2013-ban Az év divattervezője díjat. női divat kategóriában.

J&L Norman Jean Roy Portrait[1]

Általunk is méltatott tavaszi kollekciójukban a strukturált szabások mellett a könnyed légiességre és a metálos csillogásra helyezték a hangsúlyt, a túlnyomó többségben natúr palettában fel-felsejlett egy-két élénk paradicsomba hajló téglavörös és grafikus fekete is.

Hasonlóképp a MAC kollab sminkjei között is megtaláljuk a natúr színek mellett a paradicsomos narancsvöröset vagy a korallos narancsot, a flamingopinket, a szilvát, vagy a feketét. Az ombre pirosítók és a csomagolás metálfényű színjátszása a korábbi népszerű, szörfinspirált 2010 tavasz/nyári kollekciójukra is kikacsintva a tengerben tükröződő naplementét idézi.

A Proenza Schouler tervezői, Jack McCollough és Lazaro Hernandez a következőket nyilatkozták a kollaborációról: A szépség és a smink mindigis fontos szerepet játszott a kifutóra készülő lookjainkban és a MAC a kezdetektől az egyik legnagyobb támogatónk volt. Olyat szerettünk volna létrehozni, melyhez a Proenza Schouler nő kapcsolódni tud a kifutón kívül is és mivel a MAC márkának igen szoros kapcsolata van a divattal, így tudtuk, hogy érteni fogják, mire gondolunk.”

A MAC hasonlóképp elismeréssel szólt a tervezőkről és az együttműködésről: „Mindigis tiszteltem Jack és Lazaro éles szemét és látásmódját. Jónéhány éve dolgozunk együtt a backstage-ben a divatbemutatóikra készített sminkeken, lenyűgöző látni a fejlődésüket. Minden szezonban sajátos elképzelésük van a sminkekről. Csodás élmény volt a közös kollaboráció, mely során a szépségről és sminkről alkotott elképzeléseiket hozzuk el a kifutóról a vásárlóinknak.”- közölte James Gager, Kreatívigazgató, a M·A·C Senior Vice President-je.

Ha a márka rajongói egy PS1-ba nem is tudnak fektetni, a Proenza x MAC kollaboráció darabjaival megvásárolhatnak egy szeletet a brand által képviselt cool életérzésből. A sminkkollaboráció megvalósulása így a saját márkás kozmetikumokkal rendelkező nagy brandek maketingstratégiájában használt elvhez hasonlatos, csak coolabb, elvégre is limitált ideig elérhető darabokról van szó.

A közös munka eredményeként létrejött termékek április közepén kerülnek a MAC boltok polcaira. Itthon a budapesti Váci utcai üzletben kerülnek kizárólagos forgalmazásra.


 Proenza Schouler, the New York based brand best known about their colorful prints, modern cuts and innovative technical fabrics announced their collaboration with M A C Cosmetics. The makeup knowing Jack and Lazaro’s routine for presenting natural, barely there, no-make-up makeup looks on their runway is surprisingly vibrant and lively with full of energy, and they even managed to resonate with the ever ongoing ombre trend.

Proenza Schouler is defined by its fusion of craftsmanship and attention to detail with a sense of refined ease. Inspiration drawn from contemporary art and youth culture is combined with an emphasis on tailoring and the use of custom developed fabrics.

Proenza Schouler has played an important role in reinvigorating American fashion by its unique vision and innovative techniques. Awarded with the inaugural CFDA Vogue Fashion Fund award in 2004, the emerging brand was established as a leading talent in the industry. Proenza Schouler has won five CFDA awards including the 2003 Swarovski award for Ready to Wear, the 2009 Accessory Designer of the Year award, and the Womenswear Designer of the Year award in 2007, 2011 and 2013.

In their spring/summer 2014 collection we also highly appreciated alongside structural cuts they focused on ethereal lightness and metallic lustre. Brick red turning into electric tomato and graphic blacks popped up in the mostly natural, nude palette.

Similarly, we can find tomatoesque orange-red, coraly orange, flamingo pink, plum and black among the makeup of the MAC collab. The graduating colors of the ombre blushes and the metallic iridescence of the packaging alludes to the sunset reflected in the sea with a nod to their popular, surf-inspired spring/summer 2010 collection.

Jack McCollough and Lazaro Hernandez, the designers of Proenza Schouler explained the following about the collection: “Beauty has always played a huge role in what we do on the runway and M·A·C has been one of our biggest supporters. We wanted to create something that the Proenza Schouler woman could relate to off the runway, and the M·A·C brand is so deeply rooted in fashion that we knew they would understand our vision.”

MAC’s Senior Vice President has also spoken favorably about the collaboration: “I have always respected Jack and Lazaro’s keen vision and point of view. We’ve worked together backstage creating beauty looks for their runway shows for many years and it has been fascinating to me watching them evolve. They have a very particular perspective on their makeup look each season. It has been a great experience collaborating with them to bring their beauty vision off the runway to our customers.” – James Gager, Creative Director, Senior Vice President, M·A·C Cosmetics

If although lots of fans of the brand cannot invest in a PS1, they can purchase a piece of their vision with the Proenza x MAC collab- similarly to the marketing strategy employed by the big fashion brands with their own cosmetic lines, but cooler, as these are limited edition.

The pieces in the collection will be available at MAC stores worldwide from April, in Budapest you can shop exclusively in the Vaci Street store.

Szöveg: Lilla

Képek forrása: MAC Cosmetics, style.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s