Hordható festővásznak és a természet erői a NUBU kollekcióiban [TGFWBP]

Az április 12-én lezajlott TONI&GUY Fashion Week Budapest második, 13 óra után kezdődő bemutatója a NUBU Pre-Fall és Fall kollekcióját hozta el. A NUBU-nál megszokott letisztultságot és hűvös skandináv nyugalmat az őszi-téli szezonban a tervezők a természet játékosságával keverték.

A show mágikus atmoszféráját mintegy a ruhák kiterjesztéseképp az andalító, természeti hanghatásokat is utánzó zene és élő hangszőnyegként a modellek kezében csilingelő szélcsengők teremtették meg, melyek azonnal Észak érintetlen természeti kincsei közé repítettek minket.

A tündéri zene és a szélcsengők által keltett hangok találkozásából kialakult természeti és emberi hanghatásokat keverő éteri hangjáték rímelt a ruhák naturális anyagainak és letisztult konstruáltságának békés elegyére. Az emberi építészetet eszünkbe juttató egyenes szabású Pre-Fall darabok mértani geometrikussága organikus harmóniát alkotott a télre tervezett naturális bárányszőrbundákkal, nyúlszőr darabokkal, bőrökkel, nemes gyapjúszövetekkel. Olyannyira, hogy a ruhák egységes stílusa miatt először fel sem tűnt, két kollekciót prezentáltak a tervezők.

A szögletes fazonokat a Pre-Fall kollekcióban a körforma egészítette ki, mely mind a szabásvonalakban és sziluettekben, mind a mintákban, rátétekben megjelent. A kollekció sok darabja ugyanis síkba kiterítve kört vagy téglalapot formáz, illetve néhány ruhát applikált Swarovski körrátétekkel díszítettek a tervezők plexi síkidomokkal kiegészítve, melyeken olyan szikrázóan tört meg a fény, akárcsak az Északi-tenger hullámain.

A Fall kollekcióban a tervezők továbbgondolták a Pre-Fall körmotívumait. A gömbformák arányai, a hipotetikus gép: az örökmozgó (perpetum mobile) és Haraszti István kinetikus szobrainak formavilága ihlette a kollekciót. A művészeti inspiráció a ruhákon helyenként megjelenő, az akciófestészet vizuális formáit idéző hatalmas ecsetvonások által vált egyértelművé. Az ecsetnyomos, Swarovski kerámiakövekkel díszített ruhák hordható festővásznakként libbentek végig a kifutón.

A NUBU minimalista stílusát megőrízve vezette be az új szezonokban is a színeket és a printeket. Az őszi darabok esetében a visszafogott színek mellett megjelent az Yves Klein kék és a fahéj, a téli kollekció tónusai letisztultabbak, viszont több mintás darabot illesztettek be a tervezők. A Pre-Fall kollekcióban a pöttyös minta mozgalmasságát a fekete-fehér színvilág tompította, míg a télre tervezett, laza szövésű jaquard szövetből készült királykék-fehér darabok igen meglepő dinamikát vittek a márkánál szokványos monokróm színpalettába. Részünkről örömmel üdvözöljük a szövött textúrájú mintás sálakat, melyek kedvezőbb árú befektetések lehetnek a brand kedvelői számára.

Kiegészítők terén a NUBU egyébként is erős, sokféle funkciójú, gyönyörű fekete és kék bőrtáskákat láthattunk, melyeket helyenként gyapjú és szőr borított. Egyszerű ötletre épülő pántos-szőrös gumibokacsizmák kísérték a kollekciókat a kifutón. A szélcsengő nyakláncként is megjelent, melyet szélfútta hajjal párosított a Toni&Guy fodrászcsapata. A hatást a MAC sminkesei által széles ecsetvonással festett szemsmink egészítette ki, mely rímelt a kollekció művészeti ihletettségére.

S most jöjjön a teljes kollekció Vajda Réka képeivel! 

Szöveg: Lilla

One thought on “Hordható festővásznak és a természet erői a NUBU kollekcióiban [TGFWBP]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s