Prizmák és a fekete dominanciája – JSB ősz-tél [TGFWBP]

A Je Suis Belle a tavalyi TONI&GUY Fashion Week Budapest keretein belül a pasztell-mennyországba (és a napfényes olasz tengerpartra) repített el minket világos alaptónusú kreációival, idén viszont a modellek fekete angyalok bőrébe bújva lepték el a Dorottya Palota kifutóját. A színvilág ugyan szöges ellentétben áll az előző kollekció árnyalataival, ám a márkára jellemző könnyed elegancia és nőies sziluettek ezt a szezont is uralják.

A tervezőpáros, Dalma és Tibi A/W ’14 kollekciójánál a fekete szín dominál. A tervezők különös hangsúlyt fektettek a gazdag anyaghasználatra, valamint a fő szimbólumnak a háromszöget választották.  Az öltözékek formakoncepcióját a prizma és a fénytörés matematikai-fizikai jelenségei teremtették meg. Az anyagok fényvisszaverési tulajdonságai révén kelnek életre a kollekció egyszerű, mégis különleges motívumai. A designerek bátran társították egymással a matt és fényes felületű textileket, amelyek egyszerre testesítik meg a sportos lezserséget és a kifinomult nőiességet. Az egyszerű és letisztult vonalakat ügyesen kompenzálták markáns elemekkel: mint a már említett háromszög és prizma alakú mintákkal vagy a ruhákon megjelenő, apró gyöngyökből kirakott díszekkel.

A kollekció felsőruházatára a széles kivágások jellemzőek. Dominánsak a szoknyák, amelyek combközéptől egészen a boka fölé érő fazonokban jelennek meg. Stílusukat nézve a rakott darabok vannak többségben, amelyek szabásuk miatt – főleg járás közben – háromszögformát adnak ki, ezzel is erősítve a geometriai alakzat köré épített koncepciót.

Egy őszi-téli szezonból nem hiányozhatnak a melegebb darabok sem: a Je Suis Belle is az oversized felé vette az irányt a kabátok tervezésénél. A ruhák kapcsán nem ritka az egyedi, aszimmetrikus megoldás. Erre jó példa az elől talpig érő, de hátul miniszoknya hosszúságú estélyi ruha vagy az a koktélruha, amelynek a vállából egy lepelszerű sáv szárnyal a földig.

A Je Suis Belle táskákat is bemutatott, amelyek (a kollekció alapszínének kontrasztjaként működő) ezüstös tónusú szintetikus bőr anyaguk miatt meghatározó részévé válhatnak egy hétköznapi outfitnek is. Dalma és Tibi a KOMOD egyik alapító tagjával, Veszprémi Gabriellával közösen tervezett táskakollekciót.

A kollekciót a „the black is the new black” mottóval is jellemezhetnénk, amely a JSB-től megszokottan frappáns, könnyed stílusban született meg, s amelyen ismét egy izgalmas koncepció végigívelését érhetjük tetten. A fekete szín dominanciája és a hagyományos (nőies) darabok újraértelmezése révén a tervezők a klasszikus és praktikus eleganciát álmodták meg az őszi-téli időszakra.

Jöjjön hát a kollekció!

 Képek: Vajda Réka, szöveg: Plavecz Peti

One thought on “Prizmák és a fekete dominanciája – JSB ősz-tél [TGFWBP]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s