Modern irányt vett a bájosan bohókás sikk a Nanushkánál! [TGFWBP]

A TONI&GUY Fashion Week Budapesten a Nanushka is prezentálta kurrens kollekcióját. A márka által népszerűsített bohókás sikk az új szezonban a kortárs trendek nyomvonalán bontakozott ki. Az olyan klasszikus darabokat, mint a camel kabát, a kockás kepp, a svédzsebes nadrágok és a csíkos pulcsik, modern szabások és anyagok egészítették ki.

Szabásvonalak tekintetében a márka repertoárjában újszerű hatást keltettek a térdvonal alá érő szoknyák, a japánujjak, a rövid mellény, a ruhán alkalmazott keresztszabásos megoldás, vagy a comb vonalán elől-hátul merészen felsliccelt ruhafazon; az anyaghasználat kapcsán a texturált felületek, a fényes hatású gyapjú és a modern, átlátszó textilek jellemzték a kollekciót. A fekete, steppelt szaténból készült motoros dzseki és a short alternatív sportosságot, az éterien áttetsző, geometrikus szabású ingek egy csipetnyi geek szexepilt hoztak a játékos színekkel és hétköznapi anyagokkal – dzsörzével, flanellel – operáló causal-cool, valamint a merev szatén és a finom selyem által fémjelzett elegáns kettősségén egyensúlyozó kollekcióba.

A fekete-fehér modern darabokon kívül természetesen láthattuk a márka rajongói által favorizált lányos színeket hétköznapi sziluettekben megvalósulni: barackszín kabátok olíva szoknyákkal, halványsárga szvetterek szürkéskék ingekkel, pasztellkék pulcsik halványbarackokkal, mintás pulóverek púderkék nadrágokkal társultak. A játékos színek mellett a smink által előcsalogatott szeplők tették bájossá az összhatást.

A kollekció modern darajain töprengve a selyemruhán, ingen megjelenő bohókás printek második ránézésre az egyszerű kötött pulcsikon, testvonalat követő ruhákon erősen stilizált, szimbolikus mintákká váltak, de nincs szükség bonyolult mitológiai háttérre az értelmezésükhüz: a szárnymotívum egyszerűen ugyanolyan jól mutat a Sydney Fashion Weeken, mint a budapesti kifutón.

nanushka.hu

Képek: Réka, szöveg: Lilla 

One thought on “Modern irányt vett a bájosan bohókás sikk a Nanushkánál! [TGFWBP]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s