Madame-ok és cowgirl-ök a kifutón – USE unused A/W ’14 [TGFWBP]

A TONI&GUY Fashion Weeket este kilenckor a USE unused bemutatója zárta. A kezdés előtt már látni lehetett, hogy rengeteg néző kíváncsi a tervezőtrió új kollekciójára. Az első sorokban olyan neves vendégek foglalták el helyüket, mint Rúzsa Magdi énekesnő vagy Mihalik Enikő, hazánk egyik legkeresettebb modellje – ők természetesen a márka kreációjában jelentek meg a show-n. Lássuk, mit tartogat a márka a következő hideg szezonra!

A USE unused 2014/15 őszi-téli kollekció fókuszában ismét a magabiztos nő áll, aki az egyedi design mellett igényli a kényelmet és hordható darabokat szeretne a ruhatárában tudni. A tervezőkre New York és Párizs volt hatással a tervezés során: a kollekció a Nagy Alma modern és lüktető életstílusának, az amerikai kontinensre jellemző cowboy-kultusznak, valamint a francia (divat)főváros hangulatának elegáns és felettébb nőies stílusában manifesztálódott.

A bemutatón részesei lehettünk az utazások során szerzett élményeknek: a párizsi sikket az örökéletű, a test vonalát jól követő  little black dress-ek, a ceruza nadrágok, valamint a bohém madame-okat idéző rojtos ruhák idézték elő.

A vadnyugati hangulatot a poncsók, az oversized kabátok és a bőrhatású darabok testesítették meg, amely hatást továbberősített a modellek fején megjelenő Fedora kalap is.

Az utóbbi stílusnál megelevenedett a kopár sivatag összes árnyalata is, kezdve a homokszíntől egészen a beige-ig, amelyek jól kiegészültek a piros és szürke kockás anyagokkal. Az elegánsabb vonalat követő ruháknál jelentős volt a fekete szín használata, amelyet különböző textúrákkal tett sikkesen elegánssá a tervezőtrió. A kollekció logikáját néhol ügyesen megbontotta a fukszia szín felbukkanása, amely egyszerre mutatta be a vibráló nagyvárost, illetve a buja francia lokálok atmoszféráját.

A teljes kollekción végigvonulnak a természetes anyagok, mint a finoman megmunkált bőr, a kiváló minőségű gyapjú vagy a sima és bordás, elasztikus jersey anyagok. A mindennapi megjelenést a lakk és a háromdimenziós hatást keltő clutch-ok és a sportosabb alapanyagból készült tote bag-ek teszik teljessé.

A MAC sminkmesterei a modellek szemére helyezték a hangsúlyt. A belül feketére satírozott szemek az eleganciát és a kicsit füstös kávéházi hangulatot idézték meg, míg a kívül megjelenő narancsos-piros árnyalat a Grand Canyon vöröses szikláinak tónusát tükrözte.

Képek: Vajda Réka, Holecz Endre

Szöveg: Peti

One thought on “Madame-ok és cowgirl-ök a kifutón – USE unused A/W ’14 [TGFWBP]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s