Twofold concept: Lamellic

A Twofold concept Berecz Vanda és Katona Barbara designer közös márkája. A brand egyfajta asszociációs kísérletként, kérdés-felelek játékként, folyamatosan formálódó párpeszédként is felfogható. A koncepció lényege, hogy a tervezők azonos inspirációra készítenek különböző tárgyakat: Barbara finoman megmunkált egyedi ékszereket Vanda pedig gondosan, sokszor kézzel vart bőrtáskákat.

A végeredmény, az autonóm tervezés ellenére, egy olyan meglepően egységes kollekció, amely hasonló tervezői attitűdről és rendkívül magas minőségi elvárásokról árulkodik. A márka történetének második, 2014-es nyári kollekciójában ismét mindennapi használatra szánt, jól variálható, egymáshoz remekül illeszkedő darabok kaptak helyet.

A Lamellic sorozat ihletője a biológiában és az ásványtanban megtalálható lamella fogalma köré épül. Az előbbiben a lemezes, pikkelyes struktúrákat, míg utóbbiban réteges kristályszerkezeteket, például a grafitot nevezik így. A medálok és fülbevalók ezüstből készülnek fekete ródium vagy vörösarany bevonattal. Különlegességük, hogy a tervező építő eljárással hoz létre olyan, töredezett felületet, amely roncsolt, lepattogzott, úgynevezett lamellás kőzet hatását kelti.

A bőrtáskák formája egyetlen négyszögletes lapból, hajtogatással alakul ki. A kézi munkával készülő öt féle modellen a natúr borjúbőrt gyöngyházfényű fáradt rózsaszín, halvány zöld, vagy irizáló juhbőr egészíti ki. A Lammellic kistestvéreként, munka közben egy alacsonyabb árfekvésű divatékszer kollekció is született. A Lamellica nyakláncoknál az intarziás módszerrel vágott bőrt alpakka alkatrészek egészítik ki.

unnamed (1)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

A kollekció a Heinrich Alkotói Szinten vásárolható meg.

Cím: 1085 Budapest, Üllői út 32.
http://www.facebook.com/twofoldconcept
http://www.twofoldconcept.hu

One thought on “Twofold concept: Lamellic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s