McQueen-kiállítás Londonban – Savage Beauty

Minden idők talán legnagyobb képzelőerővel rendelkező brit divattervezője, Alexander McQueen valósította meg a valaha volt leglátványosabb bemutatókat, amelyek merész kivitelezésük és érzelmi túlfűtöttségük miatt arattak osztatlan sikert. McQueen ezek által vált legendává. 

A tervező tragikus halála után, 2011-ben a New York-i Metropolitan Múzeumban rendezték meg először a Savage Beauty című kiállítást, amely felvonultatta a designer pályafutásának összes alkotását egészen az utolsó, befejezetlen 2010-es A/W kollekció darabjaiig. Az esemény a Metropolitan Múzeum 8. legnépszerűbb kiállítása volt 141 éves történelme során. Ez a legnépszerűbb divat témájú kiállítás (661,509 látogatóval), mely 2015. március 14-én újra megnyitja kapuit, immáron Londonban, a Victoria és Albert Múzeumban.

Rengeteg érdeklődőre számítanak, így a jegyek értékesítését már idejekorán elkezdték, egészen pontosan a tegnapi napon (2014.04.25.)! A szintén Londonban megrendezett Isabella Blow kiállításon látott McQueen-költemények után úgy hiszem, hogy az ’Alexander McQueen: Savage Beauty’ egy kihagyhatatlan állomás lesz számomra.

A kiállítás 2015. július 19-ig látogatható. Jegyeket itt tudtok foglalni.

Képek: vogue.co.uk

Szöveg: Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s