Egyszerűen Berlin

Nektek mi jut először eszetekbe Berlinről? Persze, persze, tudjuk: fal, Alexanderplatz, tévétorony, Bundesliga frizura és kelet-német turisták. Szerencsére a német főváros ennél sokkal több, de nézzük meg, hogyan is kapcsolódik a haupstadt a mi fővárosunkhoz!

Az egész sztori ott kezdődött, hogy két TELEPi srác, Trellay Levente és Tóth Barnabás ellátogatott Berlinbe és megismerkedtek egy helyi fiatalemberrel, Florian Mickannal. Később, az ismeretség barátsággá alakult át és Florian is tiszteletét tette a magyar fővárosban, majd egy közös projekten kezdtek el gondolkozni: így született meg az Einfach Berlin.

És, hogy mi is az Einfach Berlin? Egy szóban nem is lehetne megfogalmazni, vagy ha igen, az nyelvtanilag biztos nem lenne helyes. Talán az interkulturális híd Budapest és Berlin között az, ami a legközelebb áll az igazsághoz. A gasztronómiától a dj-zésig, a ruhatervezéstől a romkomcsmázásig minden benne van, amit ma underground alatt értünk. Tavaly júliusban egy minifesztivál keretein belül betekintést nyerhettünk Anna Charlotte Schmid német fotográfus kiállításába, hallgathattunk német elektrót, mozizhattunk és még menő cuccokat is vásárolhattunk…

A Berlin-Budapest tengely nem állt le, továbbra is ontják magukból a coolabbnál coolabb terveket. Május 2-án például megint lesz EINFACH BERLIN X NIGHTDRIVE a Toldiban, ami egy partysorozat, azoknak, akik kedvelik az igényes house, deephouse muzsikát, de ha durvulna a buli, akkor a keményebb talpalávalót sem vetik meg. Tegnap jött ki a csoportosulás új kollekciója is, ami már kapható a dohány utcai Látomás butikban.

Ahogy korábban nem tudtam leírni mi is az Einfach Berlin, úgy most sem tudom egy szóban elmondani, hogy mennyire jó. Sajnos sok rosszat hallani hazánkról mostanában, azonban az ilyen sztorik mindig megmelengetik a szívemet. Ráébresztenek arra, hogy egy mikrokörnyezet mennyire konstruktív is lehet a társadalomnak. Reméljük, hogy a Telepes-Berlines társaság tovább osztja majd az észt és mindannyiunkat rádöbbent, hogy nem a különbség számít, hanem a közös értékek. Ehhez pedig nem kellett más, „csak” gasztro, művészet, zene és divat. Az eredmény pedig: Vundersön!

Ha rágerjedtetek a témára, akkor a következő helyeken találhattok infókat:

www.einfachberlin.com

www.facebook.com/TelepGaleria

Holnap pedig irány a Toldi!

Szöveg: vonGlaser

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s