Poly Geometry – Natasha Poly a kínai Vogue-ban

Az orosz származású modell, Natasha Poly számára nem jelent újdonságot a kínai Vogue oldalain való pózolás: szerepelt már a magazin címlapján is, többek között 2014 januárjában, 2012 novemberében és márciusában – csak hogy néhány alkalmat említsek. A Vogue China májusi számában megjelenő képeit Willy Vanderperre fotózta (ő szintén nem először dolgozik együtt a modellel), a remek styling pedig Anastasia Barbieri munkájának köszönhető.

A fotósorozat címe – Poly Geometry – Natasha vezetéknevére és az általa viselt ruhadarabok mintázatára utal, ezáltal tökéletesen illik az elkészült képek tematikájához. A sorozat felvonultatja az elmúlt évek trendjeinek jellemző és közkedvelt motívumát: a fekete-fehér ruhákat minden mennyiségben, a geometriai minták bátor viseletét és a vagányabb, bőrhatású darabok párosítását finom selyemanyagokkal. Megjelennek a tavaszias hangulatot árasztó pasztellszínek és az időről-időre újabb népszerűségnek örvendő pöttyök is.

Willy Vanderperre a képek színeit is az összeállítások hangulatához igazította: a fekete, fehér és ezüst árnyalatokat felhasználó outfiteket bemutató fotók fekete-fehérek, így keltenek elegáns, letisztult benyomást még az extrémebb ruhák esetében is. Mindezen effekteket még inkább kiemeli a modell világosszőke hajszíne és fehér bőre.

Néhány, az editorialban helyet kapó darab kifejezetten visszafogottnak mondható, Anastasia Barbieri azonban nem riadt vissza a merészebb összeállításoktól sem, így az extravagáns lookok is helyet kaptak az anyagban. Képbe kerül például McQueen, akinek a nevéhez automatikusan a provokatív és extrém stílust társítjuk. 

Örök klasszikus a ’90-es éveket idéző újságpapír-minta, igaz, nem feltétlenül blézer formájában, s nem is pasztell árnyalatokban; most ezt is megkaptuk, és a hozzá társított szolid darabokkal igazán hangsúlyossá lett ez az összeállítás.

Személyes kedvencemet a legvégére tartogattam, ami nem más, mint az alábbi képen látható színes, mintás, kicsit őrült Prada kabát. A napszemüveg által még játékosabbá varázsolt összeállításra nézve az első dolog, ami eszembe jut, hogy Natasha Poly vajon nem egy Wes Anderson-filmből lépett-e ki?

________________________________________________

Photography: Willy Vanderperre

Stylist: Anastasia Barbieri

Hair: Duffy

Make up: Lynsey Alexander

Képek innen.

Szöveg: Alexandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s