Menő címlapot telefonnal? A PS Magazin megmutatja: lehetséges!

Ha a hazai divat és urbánus kultúra tengelyén mozgó kiadványokat vesszük, egyértelműen kiemelkedik a sorból a rebellive egyik kedvenc magazinja, a PS. A Pesti Stílus megint megmutatta, hogyan kell egy izgalmas tartalommal és megkapó külsővel operáló lapnak még inkább felhívnia magára a figyelmet.

Ha belegondolunk, az, hogy okostelóval kapták lencsevégre hazánk egyik friss arcát, nagy reménységét, Baczay Dalmát, ma már abszolút nem nagy szám, mégis, szerintem sokan kaptak a fejükhöz: OMG, ez miért nem nekem jutott eszembe? Az orrunk előtt a folyamat, a legmenőbb okostelefonok közel olyan fotókat képesek már produkálni, mint a jobbféle középkategóriás fényképezőgépek, kis utómunkával pedig könnyedén kijátszható a coverre optimalizált anyag. A PS a divatfényképszet hagyományos, megszokott terekhez, eszköztárhoz kapcsolódó előállítási aktusát helyezte kortárs keretbe, ezáltal lazítva a szigorúan vett, adott médium által termelt metódusokon, erősítve a magazin kísérletező, friss, határátlépő habitusát, imázsát.

Magazint fotózni okostelefonnal? Pár évvel ezelőtt még nevettünk volna az ötleten, de a mai csúcskategóriás eszközök olyan minőségben készítenek képeket, amiért érdemes félredobni az előítéleteinket. A PS Magazin szerkesztői így tettek, s végül belevágtak:  Samsung Galaxy S5-tel fotózták a 2014, tavaszi-nyári címlapot és a THE FUTURE STARTS TODAY című divatanyagot.

Az elmúlt években egyre népszerűbb és általánosabb jelenség, hogy fotókkal számolunk be életünk pillanatairól. A közösségi platformokon ezrével töltődnek fel a fotók, amiket leggyakrabban mobilunkkal készítünk.  A technika gyors fejlődésével a pixeles képektől eljutottunk a nyomdai felbontású minőségig, ami tálcán kínálta a lehetőséget, hogy valami egészen újat mutasson a PS csapata.

A terv az volt, hogy bizonyítást nyerjen: okostelefonnal is lehet editorialt fotózni. Az ötlethez a hazai divatszakmából jól ismert nevek is társultak: Trunkó Bálint, divatfotós, Ágoston Zsombor /Smink/, Lakatos Márk /Styling/, és Herczeg Csaba, a Hairclub fodrásza. A modell ezúttal a VM Models felfedezettje, Baczay Dalma volt, aki az ELITE MODEL LOOK világversenyén harmadik helyezést ért el.

Az első kattintások után bizonyossá vált, hogy a Samsung Galaxy S5 simán felveszi a versenyt még a tükörreflexes gépekkel is. Az eredmény: különleges perspektívák, izgalmas kompozíciók és figyelemfelkeltő címlap. A fotók elkészítéséről rendhagyó videó is készült, amelyet Kupás Gábor és Polgár Csaba  különleges, slow motion kamerával forgatott. A videó hűen visszaadja a fotózás hangulatát és az élményt, amit a stábtagok átéltek.

Miért pont a Samsung Galaxy S5? Amikor felröppentek az első hírek a Samsung Galaxy S5 készülékről, nem volt kérdés, hogy ezzel az okostelefonnal készítjük el a képeket, ugyanis egyesíti mindazt, amit a projekt megkívánt: rendkívüli technikai tudással rendelkezik, de emellett esztétikai élményt is nyújt. Kézre esik, letisztult, finom dizájnja pedig méltó kiegészítője lehet a legkülönlegesebb outfitnek is. Ráadásul a por-és cseppálló Samsung Galaxy S5 16 megapixeles kamerájával, gyors autófókuszával és okos funkcióival fantasztikus felvételeket készíthetünk, amikhez képest a filterekkel felturbózott képek elbújhatnak.  Kiegészítői, a Gear Fit okoskarkötő, a Gear2 Neo okosóra pedig egészen futurisztikus élményt nyújtanak, ugyanis nemcsak stílusos kiegészítők, hanem olyan intelligens kütyük, amik lehetővé teszik, hogy a legkülönfélébb élethelyzetekben is up-to-datek és elérhetőek legyünk.

KREDITEK:
Fotó: Trunkó Bálint
Fotó asszisztens: Nemeslaki Daniel
Styling: Lakatos Márk
Styling asszisztens: Tuza Zsuzsanna
Smink: Ágoston Zsombor
Haj:  Herczeg Csaba/Hairclub
Modell: Dalma /VM Models

_______________________________________________________

A fotózásról készült videót tekints meg itt!

VIDEÓ:
Kupás Gábor /Polgár Csaba/ Kovács József Attila

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s