A hagyomány megújítása a funkcionális geometria által – MEI KAWA: COLLISION (SS14)

A Mei Kawa (a Marie Claire Fashion Days keretein belül is bemutatott) Collision névre keresztelt idei tavaszi/nyári kollekciójában a tradícionális férfiszabászat hagyományai ütköznek a kísérletező, modern irányvonalakkal. Az elegancia funkcionalitással, a kétkezi munka artisztikummal, a precíz geometria humorral párosul.

Inspirációjában a 20. század eleji gyári munkásöltözeti tradíciók funkcionalitása áll kontrasztban a konstruktivista művészet kifejeződésével. A gyári munkások kényelmes, hosszú időn át használt viseleteinek hagyományát az időtálló farmer és pamutvászon viszi tovább, míg a művészeti ihletettség a kontrasztos színkombinációkban, a mértani pontosságú egyenes szabásvonalakban és a modernista, kísérletező attitűdben ölt testet.

MEI KAWA_SS14_campaign_2

A márkától megszokott letisztult szabásvonalak az egyszerűnek tűnő, keleties érzetű puritánság elveit követve modernül minimalisták, az orientális hatásra pedig a kortárs japán divat tradícióit követő keresztszabások is rásegítenek.

Az olyan hagyományos férfiruhák, mint a zakó vagy az ing a merész, újító dekonstruktivizmussal meghökkentő, ujjatlan ingekké és zakókká, ruhaszerű felsőkké válnak; az irodista sötétszürke és fekete helyett királykékben, pasztellszínekben és kontrasztos színkombinációkban pompáznak. A modern dandy, vagy épp a fiús tomboy ruhatára ez – ugyanis uniszex darabok is találhatóak a kollekcióban -, mely éppúgy áll egyszerű pólókból, kámzsás nyakú pulcsikból és hagyományos öltönynadrágokból, mint bonyolult szabású dzsekikből, mágneses gallérú és kreatív ujjmegoldású ingekből.

A játékos szabások nem csupán esztétikai értékűek, a pólók alján egymásra lapolt elemekből álló keresztszabás és az ingek ujján kialakított hasítás a hagyomány geometriája által behatárolt térben a testnek szabadabb mozgást enged, a gallérok praktikusan átalakíthatóak, ez által a Collision kollekcióban a tradíció kereszteződik a márkára jellemző funkcionálisan modern látásmóddal.

A Collision darabjaiban organikusan oldódnak fel és olvadnak eggyé az azokat felépítő kontrasztok, a magyar munkaruházat találkozása a modern japán divat hagyományaival és az urbánus dandy képével cseppet sem erőltetett, a kollekció könnyeden lendül túl inspirációin és alkot friss vonalakat a hagyomány megújításával.

A Mei Kawa darabjai a Flatlab-en és a Mei Kawa honlapján található webshopon kívül már a Garden Studioban, illetve a tehetséges tervezőket nemzetközi szinten felkaroló nívós angol Not Just a Label oldalon keresztül is elérhetőek, de kereshetitek őket a Retrockban és az Ourstyle Boutique-ban is.

A márka elérhetőségei:

Honlap: meikawa.com,

Facebook: facebook.com/meikawa,

Instagram: instagram.com/mei_kawa_,

Tumblr: meikawa.tumblr.com

Not Just A Label: notjustalabel.com/mei_kawa

 

SHOWROOM:

FLATLAB

1082 Budapest, Baross utca 3., első emelet, 4-es ajtó

+36.30.627.87.90

flatlab.hu, facebook.com/flatlab


KAMPÁNY ÉS LOKBOOK FOTÓK:

Fotós | Hencz Péter

Asszisztens | Mile Máté

Stylist | Pálmai Angie – curated by ATELIER

Fodrász | Bozó Csongor

Sminkes | Kasza Emese

Modellek | Zacsfalvi Gyula, Takács Lilla

 _________________________________________________

Szöveg: Lilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s