Légy te is Demóna! – MAC: MALEFICENT

Misztikus, sötét, de minden momentumában lenyűgöző. Nem rég láttam mozivásznon is a nyáron debütáló, Angelina Jolie kisasszony főszereplésével elkészült Maleficent című fantasy előzetesét. A Disney egyik legikonikusabb gonosza a MAC-et is megihlette, így piacra dobta limitált kiadású kollekcióját, amelyben a démoni Demóna színei uralkodnak.

A film kulcskaraktere egyszerre félelmetes, varázslatos és egyedien szép – a kollekció e három tulajdonság mentén idézi fel a mese ördögi, számomra mégis abszolút szimpatikus figuráját.

A produkció vezető sminkese, Toni G. elárulta, hogy az arccsont pótláson kívül a szemekkel lehetett a legnagyobb hatást elérni. Ennél igazán fontos volt az úgynevezett Labradrite kő, mely gyönyörű zöld, kék és sárga árnyalatokban pompázik. Úgy érezte, ezen árnyalatok használata mágikussá tudja varázsolni a szemeket. Cristina Patterson nagyon aprólékos kontaktlencsét festett e színekkel, a VFX csapata pedig zseniálisan megoldotta, hogy csillogjon Demóna szeme, amikor szomorú.

Hozzátette, nagyon izgalmas volt látni Angie átváltozását az arccsontpótlás következtében. A legnagyobb aggodalma és a legnagyobb kihívás is egyben a bőre volt, hiszen e pótlásokat négy hónapon keresztül viselte. A szakember nem szerette volna, hogyha irritációt váltana ki a színésznő bőrén a pótlás, a rengeteg fel- és levétel során. Végül egy kókusz- és argánolajból készített keveréket használtak a pótlások levételekor, ami szerencsére tökéletesen működött.

Elmondhatjuk, hogy tökéletes munkát végzett a stáb (köztük a maszkot készítő Rick Barker és a kiváló művész, Arjen Tuiten és Anna B. Shepard is), a MAC kollekciója pedig szintén nagyon izgalmas – rebelliseknek kötelező!

A kollekció itt érhető el!

Szöveg: Ivett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s