Dekadencia, szabadelvűség és letisztultság: H&M Studio F/W 2014

A héten mutatta be a H&M 2014-es őszi/téli Studio kollekcióját, melynek darabjaiban a ’60-as évek dekandenciája és szabadelvűsége keveredett a ’90-es évek letisztultságával. A hagyomány modern újjáértelmezése fényűző bundákban, puha bőrökben, selymes bársonyokban és gyöngyös részletekben öltött testet.

A H&M STUDIO a H&M kulcsfontosságú, szezonális divatkollekcióját takarja. A kollekcióhoz kijelölt tervezői csapat minden szezonban egy limitált, feltűnő darabokat tartalmazó H&M Studio kollekciót hoz létre mindkét nem számára.

A női őszi/téli darabokban a bohém életérzést a fehér szőrme kabátok, a patchwork technikával összevarrt bőrcipők, a térdig érő csizmák, a finom kasmírpulóverek és a vajpuha cappucinoszín bőrnadrágok hozták, az egyszerű eleganciát az egyenes szabású, testre simulú, a háton keresztpántos, leheletfinom selyem krepp és sifon ruhácskák testesítették meg, az egyvelegbe kis rockos életérzést és dekadenciát a bőrdzsekik és a flitterekkel, gyöngyökkel kivarrt felsők kevertek.

A női ruhák közt is találtunk a férfiszabászat alapelveire épülő, egyenes szabásvonalú zakókat, szmokingszerű részletekkel feldobott nadrágokat és motoros dzsekiket is, de helyet kaptak a kollekcióban olyan kényelmesen elegáns darabok is, mint a melegítőnadrág fazonú bársony koktélviselet, és annak felső- vagy ruhaverziója.

A rock’n’roll és a klasszikus stílust keverő férfi kollekcióban olyan kiváló minőségű alapdarabokat találtunk, mint a motoros szabású bőrdzsekik, a hosszított pilótakabátok, az óriási sötétkék gyapjúkabátok, flanelingek, puha bőrnadrágok, vagy a szabott melegítőalsók. A kollekcióban a rock igazi korszakát idéző retro életérzést a rebellis bőrdzsekik és bőrnadrágok teremtették meg, a klasszikumot a vékony hajtókás zakók és a kerek nyakú, kevert szálas mohair pulóverek hozták, a modern városi hatást az indusztriális zipzár részletek, a funkcionális zsebek erősítették.

Eklektikus, mégis egységes, korábbi korszakokból táplálkozó és egyben mégis modern darabokat láthattunk.

A kollekció darabjai a világ kb. 260 üzletében, valamint online lesznek elérhetőek szeptember 4-től.

Képek: 1., 2.: H&M.com, további fotók: Laura

Szöveg: Lilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s