Fürdőruha mint utcai viselet?

Az van, hogy kinőttük a hagyományos street-style/ready-to-wear ruhákat és az utcára is extravagánsat szeretnénk hordani, hogy kifejezzük: mi bizony nem vagyunk átlagosak. Tömegcikket tehát nem kérünk, de akkor mégis honnan és milyen divatirányzat szerint tudunk válogatni? A nagy franchise fast-fashion hálózatok üzleteiben manapság már majdnem mindenhol ugyanaz a kaptafa, hacsak nem dobnak ki egy-egy limited edition kollekciót, aminek példányai jellemzően háromszor vagy négyszer annyiba kerülnek, mint az adott üzletre jellemző árképzés szerinti darabok.

Persze ugrálunk örömünkben, ha egy-egy nagy név – például Isabel Marant – kihoz egy kollekciót a H&M-mel karöltve, mert az azt jelenti, hogy már nem totálisan elérhetetlenek a gyönyörű kelmék, hanem csak szimplán elérhetetlenek. Jöjjön most a nyár egyik legszexibb és legizgalmasabb trendje, vagyis az utcán viselt fürdőruhák és tornadresszek esete!

Mint tudjuk, remek turik vannak Budapesten, ahol fillérekért vesztegetik a jobbnál-jobb – néhol márkásabbnál-márkásabb – ruhadarabokat (és nem az angol felségjelzésű hálózatokra gondolok). Sasszemű fiatalok több boltot is nyitottak már a belvárosban, ahol olyan retro portékákat árulnak, melyekből tuti, hogy csak egy van. A használt/vintage dolgokat nem mindenki szereti ugyan, pedig rettentő jó forrás tud lenni egy-egy különlegesség beszerzésére.

A divatdiktátorok legújabb őrülete a fürdődressz, mégpedig utcai viseletként. A tökéletes alakúak, nyilván nadrág és minden egyéb ruhadarab nélkül is hordhatnák, viszont érdemesebb az eggyel visszafogottabb verziónál maradni, amikor is valamilyen nadrággal vagy szoknyával kombináljuk a swimwear darabokat.

Ki ne emlékezne a nyolcvanas évek tornadresszeire, melyeket olyan megalázó volt viselni az általános iskolai tornaórákon? Feltűnő színe és csillogó poliamid anyaga miatt mindenki gyűlölte, a formájáról nem is beszélve. Aztán a New York-i pocsolyákban botladozva megérkezett Sarah Jessica Parker alias Carrie, aki a Szex és New York főcímében fehér tütühöz párosította rózsaszín tornadresszét, s mindenki elolvadt…

Meg is érkeztünk ugyanide. Szűk harminc évvel később ugyan, de itt vagyunk. A poliamid anyagú leggingsek forradalma után egyenesen következett a fényes, egyszínű vagy színes, mély hátkivágású tornadresszek reinkarnációja.

Az anyag tökéletesen mutat minden egyes domborulatot, tehát kizárólag kifogástalan kondiban lévő lányoknak ajánlott, akiknek nincs mit rejtegetniük. S még ami nem elhanyagolandó tény: nem lehet alá melltartót venni! Ajánlott hosszú farmerrel hordani, ugyanis így kevésbé néznek hülyének az utcán vagy legalábbis nem hiszik azt, hogy csak felugrottál a Balatonról. A body mivoltát kivéve kényelmes viseletnek tűnik, ugyanis a nagy hátkivágás miatt nyáron hűs öltözetet jelent, de azért vigyázzunk, nem egy business-like outfit. Ajánlom a sportboltokat vagy a turikat eme nemes cikk beszerzésére. Én már kis is néztem kettőt, de még hezitálok… talán le kéne dobni pár kilót. Ami biztos: a fesztiválok must have kelléke lesz a bőröndömben. 

Képek: Pinterest, szöveg: Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s