Enter the Void – Kint a DAIGE nyári kollekciójának lookbookja!

Örömömre szolgál, hogy bemutathatom nektek a DAIGE 2014-es nyári kollekcióját, már csak azért is, mert legutóbbi Mix ‘n Match fotózásunk kedvenc darabjait e markáns printekkel, élénk színvilággal, izgalmas szabásvonalakkal operáló gyűjtemény szolgáltatta. A DAIGE frissessége, underground kötődése, artisztikus kinyilatkoztatásai, az unalmat hírből sem ismerő, extravagáns megoldásai a kezdetektől mélyen megérintették rebellis koncepciókhoz megalkuvás nélkül kötődő ízlésemet, s e kapcsolat szezonról szezonra egyre erősebb lesz. Úgy fest, bármit lép a márka, a rá jellemző brutálisan vitális ghetto kifinomultság és ötletgazdag artisztikus flow mindig lekap a lábamról. Nyalintsunk hát egy vodka-soda-lime-ot, s merüljünk el a DAIGE nyári világában!

A kurrens kollekcióban Berczi Dóra grafikussal kollaborált a DAIGE: a minták kézzel festett felületek transzformálásával és pixelesítésével készültek. Az anyagot az Enter the void című film inspirálta – a szürreális thriller-dráma hangulatának és vizualitásának összegyúrásából és továbbgondolásából jöttek létre a letisztult szabásvonakkal megálmodott ruhadarabok, a hordhatóság, a sportos, laza elegancia jegyében.

A minikollekcióban hangsúlyos a fehér szín, amely visszatükrözi, egyszersmind kiegyensúlyozza a printek és az élénk színek mixtúráját. A markáns lookbook fotókat Hencz Péternek köszönhetjük, amelyek fekete háttere – kontrasztban a darabok vibráló tónuskavalkádjával – szintén kiemeli a kollekció pszichedelikus álomszőttesekből font színvilágát. Egy szó, mint száz: imádom a régebbit, az újat, s a még meg nem születettet is. That’s the way, DAIGE!

 

Fotó: Hencz Péter
Modell: Nikolett @Attractive
Smink, haj: Vozák Timi, Bozó Csongor

 

 

Szöveg: Ivett

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s