Rebellis zenészek #1: Grimes eklektikus stílusa

Új rovatunkban a legrebellisebb zenei előadók stílusát mutatjuk be nektek, kitérve a legmenőbb fellépőruhákra, street style lookokra és az egyéb megjelenésekre is. Elsőként Grimes-t szemeltük ki, akinek nemcsak egyedülálló zenéjét, de merész, alternatív stílusát és extravagáns, meghökkentő színekben pompázó hajviseleteit is imádjuk.

Grimes, azaz Claire Boucher kanadai énekesnő dalai elsősorban különleges hangzásviláguk miatt ismertek, melyekben számos össze nem illő zenei stílus keveredik egészen egyedi módon. Ez a változatosság a stílusában is megfigyelhető, hiszen fellépésein sokszor lázadó tinédzserre veszi a figurát, egy-egy megjelenés alkalmával azonban inkább a kicsit alternatív, mégis rendkívül szofisztikált elegancia felé mozdul el.

Mi a helyzet a hajviseletekkel? Ez az a topik, amit Grimes tagadhatatlanul tökélyre fejlesztett. A védjegyévé vált homlokközépig érő mikro-frufru és a tarkónál felnyírt haj mellett extrém színek is jellemzik az énekesnő frizuráját. Ha éppen hajinspirációt kerestek, ne is folytassátok, az énekesnő konstans változó, de mindig szeretnivalóan extrém frizuráit érdemes bevállalni.

pinkGRIMES

7391478124_5629ac4100_b

A fashion világ sem tudott elmenni az énekesnő munkássága mellett úgy, hogy az inspiráló egyediségét ne fordította volna saját hasznára. Az Oblivion című dala számos divatbemutató soundtrackjeként funkcionált már, ráadásul Grimes a tervezésbe is belekóstolt – többé-kevésbé sikeresen. Először Morgan Black ékszerész közreműködésével elkészült az úgynevezett „Grimes Pussy Ring”, majd 2013-ban a Saint Laurent-nal közösen dobott piacra egy egyedi dizájnnal ellátott pólókból álló kapszulakollekciót.

Számos divattal foglalkozó lap figyelt fel Grimes sajátos öltözködési stílusára, így nem véletlen, hogy olyan magazinok oldalain is bemutatkozott, mint a Vogue, a Dazed, a Hypebeast vagy a V Magazin. Az énekesnő minden ilyen szereplésekor egy új oldalát fedi fel, egy újabb történet főszereplőjeként láthatjuk, hol a vagányságával, hol pedig a rejtett eleganciájával a központban.

A Dazed-beli stílus és koncepció a magazin alternatív voltára reflektál: sportos darabokkal, extrém kiegészítőkkel, nem hétköznapi pózokkal mutatja be a különbözés gyönyörűségét.

1136513

A V Magazinos irányvonal dekadens atmoszférája, a háttérben megjelenített dezorganizáció pedig pont azt a szabadosságot, lázadást képviseli, amit egyébként – mindenféle személyes ismeretség nélkül, látatlanban – Grimes életstílusához és személyiségéhez is kapcsolunk.

A képekbe teljesen indokolatlanul bevitt tárgyak, az összeállítások elemeinek egymással és a környezettel való kontrasztja is a kívülállóságot, a lázadást, a káoszt hivatott képviselni.

Grimes V mag2

Grimes a fellépésein inkább a lazább, sportosabb darabokat preferálja. Gyakran láthatjuk őt oversized és kockás darabokban, de tulajdonképpen bármilyen extravagáns printtel díszített ruhát szívesen ölt magára. Könnyed nemtörődömsége időnként egészen meglepő kiegészítőkben is megnyilvánul, így előfordult már, hogy papucsban állt színpadra.

Az énekesnő stílusa számomra olyan, mintha folyamatosan az emberi/női lét különböző szakaszait próbálná meg szimbolizálni: megjelenését sokszori gyermeki ártatlanság lengi körbe, amit egyik-napról a másikra egy merész, polgárpukkasztó tinédzser look vált, de ha úgy adódik, az érettebb, szofisztikáltabb archetípust is tökéletesen tudja hozni. Köszönjük, Grimes!

Szöveg: Alexandra
Képek: Pinterest és Tumblr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s