RebelEvent – Felmelegít a kultúra!

Újra eljöttek a hideg őszi napok, amikor a szabadtéri programok helyett egyre csábítóbb opció a múzeumban, színházban, boltokban való melegedés. Éppen ezért ismét eljött az ideje, hogy összegyűjtsük, milyen alternatívák közül választhattok, ha különleges kulturális vagy éppen vásárlós programra vágynátok.

NØ – Skandináv Női Fesztivál

Talán nem kedveljük túlságosan a hideget, de a fagyos klímájú északi országokat annál inkább! Ha ti is szeretnétek megismerni a skandináv kultúrát a lehető legtöbb aspektusból, akkor november 6-a és 9-e között megtehetitek. A NØ – Skandináv Női Fesztivál abból az apropóból jött létre, hogy a dán nők éppen száz éve kaptak szavazati jogot. Ettől függetlenül a fesztivál témája nem korlátozódik erre, hanem általánosságban dolgozza fel a „21. századi nő” témakörét. Az eseménysorozat zenei, színházi, divattal kapcsolatos és gasztro programokat is magában foglal. Mindezek közül minket a november 7-ei esti program fogott meg a leginkább: 20 órától a Muzikum Klub és Bisztró kifutóján a Bridget&Olivia és a DoraHegedus márkák kreációit vonultatja fel a HYPERANDHYPER csapata. Ezek a magyar tervezők inspirációjuk mentén kapcsolhatóak az északi országokhoz – egyszerű, letisztult formáikat a skandináv minimalizmus ihlette. 22 órától Helena Engberg svéd DJ hozza el nekünk a skandináv női előadók dalait a Könyvtárklubba. A részletes programért látogassatok el az esemény Facebook oldalára.

Hol: Muzikum Klub és Bisztró, Könyvtárklub, KÉK (Kortárs Építészeti Központ), ELTE Skandináv Nyelvek és Irodalmak tanszéke

Mikor: 2015. november 6-9.

skandináv noi fesztival

Péntek 13-ai Nagy Vintage Vásár a Lovebugban

A Lovebug Vintage gyakran kényeztet minket pezsgős shopping eseményekkel, melyeken nem csak remek a hangulat, de szuper kedvezmények is várják a vintage imádóit – például minket. Még különlegesebb lesz a péntek 13-a előtt tisztelgő vintage vásár, melynek keretében a finom italok és a kellemes zene mellett menő tervezők is emelik majd az esemény fényét sajátos, alternatív kreációikkal. Válogathattok majd a Flying Heads páros fej- és füldíszei, Kulcsár Eszter nem mindennapi kiegészítői, illetve a Papetri Paperworks egyedi tervezésű füzetei, naptárai közül. A SHamo bags rendhagyó alkatrészekből álló nyakláncaival is megismerkedhettek, illetve találkozhattok a The Sueshi Design különleges ruháival is. Ha szeretitek a figyelemfelkeltő darabokat, semmiképp se hagyjátok ki a Lovebug péntek 13-ai vintage shopping partiját! Még több infót találtok a Facebook eseménynél.

Hol: Lovebug Vintage

Mikor: 2015. november 13. 12-21 óráig

lovebug vintage vasar

A túlélő árnyéka – Az El Kazovszkij-élet/mű

Még mindig siratjuk a felújítás miatt bezárt Szépművészeti Múzeumot, de azért a Magyar Nemzeti Galéria időről-időre egészen érdekes kiállításokkal enyhíti a szívfájdalmunkat. Ezúttal egy kortárs képzőművész rendhagyó munkásságából és életéből nyílt kiállítás, melyet 2016 februárjáig lehet meglátogatni. El Kazovszkij orosz származású festő, aki házassága révén került Magyarországra. Művészetét a merész formák, a harsány színek és szimbólumok uralkodása határozta meg. A transzszexuális – nem mellesleg Kossuth-díjas – festőművészre legerőteljesebben a „punk” hatott, ami műveinek lázadó drámaiságát adja. A kiállítás mintegy 400 alkotást vonultat fel, melyeket fejben puzzle darabokként egymás mellé illesztve kirajzolódik egy kép a művésznő életéről, munkásságáról.

Hol: Magyar Nemzeti Galéria

Mikor: 2015. november 6. – 2016. február 14.

El Kazovszkij MNG

13. Olasz Filmfesztivál

November 5-től 15-ig az olasz filmeké a főszerep hazánkban is. Az Olasz Kultúrintézet szervezésében idén 13. alkalommal nyílik lehetőség kortárs olasz filmek megtekintésére Budapest művészmozijaiban. A fesztivált azoknak ajánljuk, akik nyitottak az olasz kultúrára, és már unják a hagyományos moziélményt. A részletes programról, a vetítések időpontjáról a Puskin Mozi weboldalán olvashattok.

Hol: Puskin, Uránia, Tabán Kinotéka

Mikor: 2015. november 5-15.

Olasz filmfesztivál

Stylewalker Day&Night

Ha imádod a hazai divatot, és még a karácsonyi forgatag előtt szeretnéd belevetni magad az ünnepi hangulatú vásárlásba, a Stylewalker Day&Night eseményt ajánljuk! A programban számos budapesti üzlet és showroom vesz részt, és mindenhol kedvezmények, meglepetések és karácsonyi feeling várja a hazai designer darabokra éhes stylewalkereket. Az eseményhez csatlakozott többek között az ÁERON, a USE unused, az Open Showroom, a Treasure Budapest és a wonderLAB is. Teljes üzletlista és a további infók az esemény Facebook oldalán!

Hol: több budapesti showroomban és üzletben

Mikor: 2015. november 28.

stylewalker daynnight

Összeállította: Alexandra
Képek: események Fb oldalai, főkép: innen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s