A trapéz négy oldala

„Soha nem venném fel újra”, „persze, azt hiszitek, nem jön vissza a divatba, de majd jót röhögök rajtatok, amikor azért is felveszitek, mert nyilván megint menő lesz”. Ekkora amplitúdót jár be a netes hozzászólók véleménye a híres-neves, néhol hiányzó, néhol rég elfeledett, néhol pedig abszolút a „napi rutin” feliratú fiókban heverő trapéznadrágról. Mert hát kinek nem égett a retinájába Miss Spears, J.Lo vagy Anastaia videoklipjeiből a „felül-feszes-alul-már-annyira-azért-nem”-darab?

Kinek nincs legalább egy olyan ismerőse, barátnője, aki még néha felveszi? És melyikünk kissé megvető pillantása nem takar tiszteletet a bátorságért? Kinek hiányzik? Kinek nem? És a kérdés, ami abszolút prioritást érdemel: visszatér-e a trapéz?

Jessica-Alba-and-Victoria-Beckham-Perfect-Bell-Shaped-Jeans (1)

Nos, valószínűleg nem fogunk a jövő héten belefutni egy óriásplakátba „The trapeze is back”-felirattal, elég meglepő is lenne. Nem azért, mert annyira ellenemre lenne ez a darab, inkább azért, mert folyamatosan köztünk van. Mégis úgy érzem, nem állunk rá készen.

Mi, a városi, divatközeli fiatal nők többnyire egyszerűen nem merjük újra felvenni. Pedig mit tanultunk, mi is a stílus klasszikus, Lady Gaga szakácskönyvében tökéletesített receptje?

54aa973250e97_-_elle-22-spring-2015-trends-bellbottoms-xln-elh

1. Végy magadhoz jó sok felháborító színű, formájú, szagú, húsállagú vagy tényleges húsból készült darabot!, 2. Vedd fel őket (és ez nagyon fontos) ízlésed szerint!, 3. Menj ki az utcára! Na, de ha ez az aranyszabály, manapság miért olyan ritka a trapéz, mint a fiókomban a páros zokni?

Határozottan azt hiszem, négy oka van a két párhuzamos oldalú négyszögnadrág (ki tud megfelelő szinonimát a trapéznadrágnak?) hanyagolásának.

Praktikai okok

Hiába, muszáj ezt is az opciók közé sorolnunk. Mert hát, na. Szeretjük érvényesíteni a lábunk formáját, a cipőnk kinézetét. Ehhez meg nyilvánvalóan jobban passzol a répagatya. Az nem akad be sehova, télen ráadásul kevésbé szellőzik, míg a trapéz azért beereszt, ha mást nem, egy kis fagyos levegőt.

flared-pants

Nem tetszik eléggé

Muszáj idesorolnunk az esztétikai szempontokat. Mondjuk ki, kevés olyan trapéznacival találkozunk 2015-ben, amiért rögtön odaleszünk. Természetesen rengeteg ízléses, neves divatház által kreált opció létezik, amivel iszonyú elegáns benyomást tudunk kelteni. De az aluljáróban kapható „sájni” flitteres farmer párducmintával bolondítva határozottan nem ez a kategória.

Félünk

Az van, hogy nem vagyunk elég bátrak a trapéznacik hordásához. Jártam már így rengetegszer, bár pont trapézzal nem. De például túrtam egy elképesztően gyönyörű, lila-fekete, gésamintás selyeminget. Ami valamiért annyira felháborítóan néz ki, hogy amint boldogan hazaértem a szatyorral, abban a pillanatban rá is jöttem, hogy én ebben ugyan ki nem fogok lépni az utcára. Azért még nem adtam fel, a bakancslistám szerves részét képezi mai napig a lila ing hordása. Ezt a trapézra is elmondhatom.

page

Szűk látókör

Gondoljunk csak bele abba, mennyire körül van határolva az ízlésünk pár átlagos ruhaüzlet által! Rendszeresen járunk kedvenc boltjainkba, és gyakorlatilag azt vesszük, amit ott lehet kapni. Nem többet, nem kevesebbet. Sajnos nem nézünk szét igazán például a vintage-üzletek, a megfizethető magyar designer darabok és az interneten rendelhető kreációk tengerében sem. Így még szép, hogy meghatározza a divatképünket az a pár márka, amikhez rendszeresen fordulunk. Pedig ha adnánk egy esélyt látókörünk tágításának, biztosan sokkal színesebb lenne Budapest nőinek öltözködése. 

Stylish-Flare-Pants-Fashion-with-shirt

Akármelyik is az oka a „nemviselésnek”, meg kell emésztenünk, hogy a jó öreg trapéz érkezik vissza, csak okosan csinálja, kis adagokban. Na meg azt se felejtsük el, hogy milyen kínosnak éreztük a magasderekút. De mi lenne a haspólóval nélküle? Csodásak ezek az összhangok, és úgy érzem, itt a helye a kulcsmondatnak: a divat ismétlődik, de nemcsak ismétlődik, folyamatosan megújulva tér vissza. Éljen a négyszögelmélet!

Szöveg: Kitti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s