Levél a Jézuskának: rebellis kívánságlisták 2015

Drága Jézuska! Ismét itt az évvégi hajrá, de hiába a rengeteg cikkírási és ajándékvásárlási kötelezettségünk, idén sem maradhat el a mi ,,kis” kívánságlistánk kedvenceinkről. Az alábbi termékeknek és eseményeknek már csak a gondolata is laktat, mint a bejgli. Vágyakozzatok velünk!

WISHLIST #1 – Bea

2015-ben fedeztem fel magamnak a Weekday ékszereit. Ezidáig nem fektettem nagyobb hangsúlyt a kiegészítőimre, de szeretném, ha ezentúl a Weekday letisztult formavilágú gyűrűi és nyakláncai mindennapi kellékeimé válnának. Ugyanilyen hirtelenséggel kaptam rá a Cheap Monday flegmán ironikus világára és a Monki bohókás hangulatára. Jelenleg erősen szuggerálom ezt a Cheap Monday ceruzaszoknyát és ezt a dadaista kuszaságot idéző hátizsákot a Monkitól, hátha a fa alá kerül valamelyik. Cipőmániás sem voltam különösebben, amíg meg nem láttam az idei évem szerelemcipőjét a Lost Ink kínálatában. 

A karácsonyi kívánságlistám egyetlen elérhetetlen elemeként álljon itt ez a Religion kabát, ami valószínűleg akkor sem lehetne az enyém, ha életem végéig a karácsonyfa előtt állva áhítattal bambulnék bele a gyertyafénybe.

wishlist1

WISHLIST #2 – Blanka

Azt gondoltam, ha már úgyis csak álmodozunk, álmodjunk nagyot, ezért az én kívánságlistám első helyén a Saint Laurent teljes AW15-ös kollekciója áll. Nem tudnék kiemelni egyetlen darabot vagy szettet sem belőle, ez a glam rock-grunge-heroin chic egyveleg mindig is a kedvencem lesz, és Hedi Slimane pont olyan eleganciával álmodta újra ezt a vonalat, hogy a teljes kollekció instant imádatomra talált.

Magyar tervezőktől az aktuális szerelmem Daubner Anna csillogós pólója, tök jó lenne ebben átlépni 2016-ba, valamint továbbra is nagyon szimpatizálok a Mama Kin kiegészítőivel, a jellegzetes karperceik bármikor szóba jöhetnek. Ha pedig az öltözködéstől kicsit eltekintünk, szívesen megtalálnám a fa alatt a Cereal magazin legújabb, Párizsról szóló utazási kiadványát, valamint annak is nagyon örülnék, ha már most biztosan lenne bérletem a Bánkitó Fesztiválra.

wishlist2

WISHLIST #3 – Kata

Eddig is lenyűgöztek a COS visszafogott, letisztult termékeiről készült anyagszerűséget és színeket hangsúlyozó minimalista termékfotók, és most, hogy megnyílt a márka új, budapesti store-ja, még inkább elgondolkoztam azon, hogy milyen szuper lenne egy ilyen minőségi ruhadarabot birtokolni. Most erre a homokszínű gyapjú pulóverre esne a választásom. Régi vágyam már egy minőségi fekete bőrkabát, átmeneti időszakban vagányul feldobná a ruhatáramat. Kezdetnek ez a H&M Biker Jacket igencsak kapóra jönne.

A „táskaparkomnak” sem ártana már egy frissítés, most ezt a Lee Coren clutchot választanám, ami remekül elnyelné kacatjaimat, ám eszképista tájkép printjével mégis egy kitűnő statement darab lenne számomra. Nagy szükségem lenne továbbá egy karórára, s mivel szeretem az egyszerű darabokat, ez a kellemes barnás színű Komono óra pont jó is lenne. A Just Kids után kihagyhatatlannak érzem Patti Smith idén megjelent önéletrajzi könyvét, az M Traint. Rengeteg inspirációt tud adni, ha kedvenc művészeink pályafutásának kezdeteiről, akadályairól, és azok megoldásairól olvashatunk.

Imádom a stílusos és frappáns illusztrációkat, mindenképpen szeretném pár ilyennel feldobni az otthonomat; Lieke van der Vorst Tuinkas és Yelena Bryksenkova Green Thumb című képét elengedhetetlen darabnak érzem mostani hangulatomhoz.wishlist3WISHLIST #4 – Laura

Az indián asszonyok bölcsessége a világ szépségéről és az élet titkáról című könyvet már megkaptam, s nehéz helyzetekben a bibliám (főleg mert anyukám ajándéka), s mivel én már nem kérhetem karácsonyra, nektek ajánlom. A könyv mellé Isabel Marant SS16-os, a Palais Royalban bemutatott kollekcióját szeretném, amely csaknem egyedülálló ízléssel ötvöz bennszülött és törzsi motívumokat; kényelmes, elegáns, vad, és szép… Újra megjelent Zemlényi Zoltán Hoppárézimi! című bestsellere, amely rettentő gyerekkori balesetének, fantasztikus akaraterőről és életkedvről tanúskodó felépülésének és csodálatos barátainak kalandos története. A szerzőt megtaláljátok Budapesten, a Deák téren, ahol maga árulja könyveit: garantált egy ölelés, egy közös fotó, és egy életre szóló lecke az élet szeretetéről.

Mop Mop funk/afro/jazz zenéje régóta a kedvencem, azt a dzsungelhangulatot idézik, amelyben eszét veszti az önmagát viszonylag józannak ismerő, koncerteken finoman, félig outsiderként, a fal mellett meghúzódó hallgató, és háncsszoknyát vagy valami olyasfélét szeretne húzni, de azonnal. Most jelenik meg ötödik stúdióalbumuk, azt szeretném nagyon, de nagyon! Szeretnék egy hetijegyet (és egy teljes heti vendéglátást mellé Londonban) a Victoria and Albert Museum Shoes: Pleasure and Pain című kiállítására, amely még kb. másfél hónapig látogatható. Ránk fér egy kis cipőtörténelem, irány London!

Végül, ám elsősorban: az illat. Frederic Malle új parfümjét szeretném kérni, mert Malle-nak már a nagyapja is eleget tudott az illatokról, ő alapította a Christian Dior parfümcéget, igazán vágyom tehát a Portrait of a Lady nevű, állítólag a lélek illatát idéző parfümre. 

wishlist4

WHISLIST #5 – Alexa

Mikor elkezdtem azon agyalni, hogy mi is kerüljön a karácsonyi kívánságlistámra, az a hatalmas meglepetés ért, hogy hirtelen nem jutott eszembe semmi. Váratlan fordulat, de azt hiszem, az elmúlt hetekben mindent beszereztem magamnak, amire vágytam… Azért persze kis gondolkodással sikerült néhány, ha nem is must-have, de „jó lenne, ha lenne”- elemet összeírnom, ami még bőven beférne a fa alá!

Egyértelmű, hogy a Monki márkanévnek szerepelnie kell a listámban, bár annyira imádom az összes darabjukat, hogy választani sem könnyű közülük. Az ajándékkártya személytelen? Nem baj, bármikor jöhet! Ezzel a rózsaszín dresszel és az unikornisos zoknival egyetemben. Gondolom, a kora reggelek nem csak nekem jelentenek irritálóan repetitív, soha véget nem érő szenvedést… Mégis feldobná a hajnali rituálékat, ha a szokásos kávéadagot egy negatív hangvételű életbölcsességgel ellátott bögréből fogyaszthatnám el, de akár a napközben időnként előtörő antiszociális hangulat mellé is remekül passzolna egy ilyen szuper, szókimondó kiegészítő. A DVA kreációival úgy vagyok, hogy imádom az összeset, de mindig alkotnak valamit, ami még jobban tetszik, mint  a korábbiak. A kedvencem azonban valószínűleg örökké a hologramos gymbag marad – és egyben a karácsonyi listám fénypontja is, minden értelemben. 

Szőrös szőnyeget minden padlóra! Az enyémre például az IKEA faux báránybőrét, ha szabad kérnem. Persze a dekorkozmetikumok sem maradhatnak le a listáról: az „örökre álom marad”-kategóriából egyértelműen a MAC „Deep Love” fantázianévre hallgató rúzsát választanám.

page

WHISLIST #6 – Ivett

Rákattantam a poncsókra idén, így ha kicsit visszautazhatnék az időben, Conny Groenewegen A/W 13-as bőr csodáját tuti, hogy magamra applikálnám valahogyan. Visszatérve a jelenbe és a realitások mezejére, egyik hazai ultimate kedvencemtől, a NUBU-tól is szívesen vennék pár fekete minimál finomságot. 

Kiegészítők terén nagyon bejön, amit a FÜZET és a TÁSKA csinál mostanában: nem gyakran használom ezt a kifejezést, de esetükben talán ez a leginkább helytálló: egyszerű, de nagyszerű az, amit csinálnak, erőlködés nélkül dobnak ki olyan cuccokat, amik esszenciálisak a mindennapokhoz. Sneakers őrületem ebben az évben sem lankadt, ideje lenne már beszereznem és/vagy kapnom egy fekete New Balance-ot is, eddig valahogy nem jött össze a dolog, sajnos sosem matcheltem még össze egy olyan darabbal sem, ami megdobogtatta volna a szívemet, úgyhogy minden jel arra mutat, hogy rendelésre lesz majd szükség. 

Egyik újévi fogadalmam az, hogy az örökös munka mellett időt szakítok arra, hogy többet kulturálódjak és faljam a művészetet – mindezekért természetesen hajlandó lennék külföldre is kiutazni. Első állomásom a MOMA This Is For Everyone: Design Experiments For The Common Good című, kortárs designnal foglalkozó tárlat lenne januárban, ami ugyan fut egy ideje, de még az év elején elcsíphetném. 

2ae0974c-0335-4279-b378-ba271db29c07

Szeretetteljes, csodákban gazdag ünnepeket kíván a rebellive blog csapata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s